PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

Nova Ciutadania

Formacions per a grup de mentoria

Cartell Formació Sbd def page 0001 1

Al llarg dels darrers dos anys, el Comitè per a l’Acollida de Persones refugiades ha impulsat el Programa Català de Refugi amb l’objectiu que els ciutadans i ciutadanes demandants de protecció internacional puguin assolir l’autonomia social i laboral així com la plena ciutadania.

Des del PCR s’ofereix un programa de Mentoria a les persones refugiades per afavorir l’assoliment de la seva autonomia socioeconòmica, gràcies a la participació de la ciutadania. Les persones refugiades ateses al programa són acompanyades durant un any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries que actuen com a mentors i mentores.

Fins al dia d’avui hi han 12 persones refugiades a la ciutat de Sabadell que han rebut el suport d’un grup d’acollida. En la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva per a totes les persones que hi han participat. Podem afirmar, sense cap dubte, que ha tingut un impacte de transformació i d’oportunitats per a totes elles.

S’estima que a dia d’avui a Sabadell i voltants hi viuen prop de 200 persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades. Per a que aquelles persones que ho desitgin, puguin establir una relació de mentoría amb un grup d’acollida, calen més mentors i mentores que vulguin formar-se i fer aquest acompanyament. Per això des de l’Ajuntament de Sabadell us convidem a participar de les sessions de formació que farem els propers dissabtes 15 i 22 de juny entre les 10-13 i les 16-19 hores al Centre Cívic de La Creu Alta de Sabadell, on amb aquests 12 hores formació gratuïta gestionarem les expectatives, coneixerem el programa, i facilitarem eines i recursos per la mentoria.

Per a poder participar de la formació, cal ser un grup de 2/5 persones voluntàries i inscriure’s individualment al següent enllaç:

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/immigracio/persones_refugiades/programa_catala_refugi/

Us animem a venir i a que convideu aquelles persones del vostre entorn que creieu que podrien estar interessades en participar-hi!

Contacte

L'Oficina de Nova Ciutadania, creada el mes de juliol de 2007, coordina i gestiona els programes i serveis públics adreçats a l'acollida, acompanyament i inclusió dels ciutadans nouvinguts i alhora a la sensibilització intercultural de tota la població.

Regidoria de Drets Civils i Gènere

Adreça: c. Sant Pau, 34, 08201, Sabadell
Telèfon: 93 745 19 53
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari

De dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h

Ubicació:

Les nostres Xarxes Socials:

Twitter
Facebook
Youtube
Flickr
Issuu

Sessions d'acollida 2019

Les sessions d’acollida són unes sessions de benvinguda d’una hora de durada, on se t’informarà sobre els serveis i recursos principals que hi ha a Sabadell, i se t’explicarà en què consisteix el Servei de Primera Acollida.

Aquestes sessions es fan cada setmana, els dimecres a les 18h, a diversos punts de la ciutat (Ca n'Oriac, Torreromeu, Creu de Barberà, Can Rull i Centre), sempre a prop d’una de les oficines d’atenció al ciutadà. No cal que facis cap inscripció per assistir a una d’elles, simplement mira al calendari quina et va millor i vine!

Consulta lloc i horaris de les sessions d'acollida 2019 que hem programat per a aquest any:Consulta lloc i horaris de les sessions d'acollida 2019 que hem programat per a aquest any

 

 

Destaquem

També et pot interessar...