PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

Formacions per a grup de mentoria

Cartell Formació Sbd def page 0001 1

Al llarg dels darrers dos anys, el Comitè per a l’Acollida de Persones refugiades ha impulsat el Programa Català de Refugi amb l’objectiu que els ciutadans i ciutadanes demandants de protecció internacional puguin assolir l’autonomia social i laboral així com la plena ciutadania.

Des del PCR s’ofereix un programa de Mentoria a les persones refugiades per afavorir l’assoliment de la seva autonomia socioeconòmica, gràcies a la participació de la ciutadania. Les persones refugiades ateses al programa són acompanyades durant un any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries que actuen com a mentors i mentores.

Fins al dia d’avui hi han 12 persones refugiades a la ciutat de Sabadell que han rebut el suport d’un grup d’acollida. En la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva per a totes les persones que hi han participat. Podem afirmar, sense cap dubte, que ha tingut un impacte de transformació i d’oportunitats per a totes elles.

S’estima que a dia d’avui a Sabadell i voltants hi viuen prop de 200 persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades. Per a que aquelles persones que ho desitgin, puguin establir una relació de mentoría amb un grup d’acollida, calen més mentors i mentores que vulguin formar-se i fer aquest acompanyament. Per això des de l’Ajuntament de Sabadell us convidem a participar de les sessions de formació que farem els propers dissabtes 15 i 22 de juny entre les 10-13 i les 16-19 hores al Centre Cívic de La Creu Alta de Sabadell, on amb aquests 12 hores formació gratuïta gestionarem les expectatives, coneixerem el programa, i facilitarem eines i recursos per la mentoria.

Per a poder participar de la formació, cal ser un grup de 2/5 persones voluntàries i inscriure’s individualment al següent enllaç:

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/immigracio/persones_refugiades/programa_catala_refugi/

Us animem a venir i a que convideu aquelles persones del vostre entorn que creieu que podrien estar interessades en participar-hi!

També et pot interessar...