PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

RECURSOS

library 1666702 1280

GUÍES

GuiaLectura TransforlaRealitatDe lectura Infantil, 

Guia d'igualtat. Abril 2019

Transformem la realitat. Construïm en igualtat.

https://issuu.com/71232/docs/guia_feminisme_barbarie

 

Per treballar la diversitat sexual i de gènere,guia diversitat afectiva

Aquesta guia pretén ser un punt de partida per a la transformació de la situació que es viu als centres educatius, i està dirigida a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat, personal no docent, famílies i sindicats.

https://sindicat.net/dona/calaix/guiasteila.pdf

 

elPODERdelsNOISPer treballar la masculinitat sense estereotips,

"El poder dels nois" és una guia pràctica, molt atractiva, per a què els nens, a través d'exercicis concrets, explorin una masculinitat sense estereotips i puguin créixer més lliure.

Els nens amb aquest llibre descobriran com alliberar-se dels vells estereotips i sabran gaudir dels seus "poders" fins ara ocults. L'objectiu és ajudar-los a explorar la vida des del seu interior amb unes propostes que els hi obriran nous camins i teixir una altra masculinitat.

Una activitat, sens dubte, d'interès per a tothom, però especialment per a professionals de l'àmbit educatiu, del lleure i també per a les famílies.

https://www.grup62.cat/llibre-el-poder-dels-nois/288268


LLIBRES

Piruetas Tillie Walden"PIRUETAS", de Tillie Walden

 Una obra biogràfica en què l’autora es despulla per denunciar l'assetjament escolar que va patir quan practicava patinatge artístic en la seva adolescència i sobre el seu apoderament lesbià. Una lectura convençuda que confirma que la màgia no és el que s'explica, sinó com s'explica.

 

 

"L'AITOR TÉ DUES MARES", de María José MendietaLAitor te dues mares


L'Aitor, un nen de nou anys que se sent rebutjat i discriminat donat que li fan sentir que és diferent, viu amb les seves dues mares. L'Aitor aprèn que existeixen altres famílies com la seva i que el més important és l'estimació i no quantes mares o pares tens.

Un relat sobre les anomenades "noves famílies" i l'assetjament escolar. Adequat de 9 a 10 anys.

 


CINEMA

Mario
"MARIO"

Amb aquesta pel·lícula sincera i madura, el director s'enfronta al tema de l'homofòbia en l'esport d'elit i la hipocresia d'una societat moderna i “tolerant”, que no és capaç de defensar les seves creences quan aquestes amenacen la supervivència d'un simple club de futbol.

 

 

The Miseducation of Cameron Post
"The MISEDUCATION of CAMERON POST"

Una jove és obligada a assistir a un centre de teràpia per tractar a les persones homosexuals. A les seves instal·lacions estarà subjecta a una disciplina absurda i de metodologia dubtosa. Alhora, trobarà en aquest entorn una comunitat en la que sentir-se identificada. Una mirada més enllà dels constrenyiments socials i culturals que ens imposa la cultura dominant.

 

CURMETRATGE: "SOY ÁLEX"SOYALEX

Retrat de l’Álex, un youtuber de Barcelona que busca ajudar a altres nois transsexuals compartint la seva experiència. Mostra la seva realitat amb l'objectiu de visibilitzar-la, sense caure en el clixé d'un documental típic sobre aquests temes, evitant recursos com les entrevistes a quadre, timelines, veus en off, etc. Essent diferent a altres documentals que mostren com a víctimes als personatges.

https://www.youtube.com/watch?v=OPpRflZMRsU


DOCUMENTAL

Silvana"SILVANA"

Ella és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes.

https://eldocumentaldelmes.com/doc/silvana/#amore

 


 

Etiquetes: drets civils i genere, gènere,, LGTBI,, feminismes, Sabadell, recursos, butMAIG19

També et pot interessar...