PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

SBD ON La Cultura al teu barri - Projecte

“SBD ON. La cultura al teu barri” inclou un desplegament de projectes amb unes característiques comunes:

  • Promoure la creació de vincles interculturals i intergeneracionals
  • Innovar amb projectes sorgits de la creació ciutadana
  • Empoderar la població jove amb projectes propis
  • Promocionar projectes gestionats per entitats
  • Implicar les entitats veïnals del territori i utilitzar els equipaments de proximitat: centres cívics, biblioteques, espais joves, etc.

Els eixos estratègics del projecte són: la intervenció comunitària, la innovació cultural, el replantejament del model d’equipaments de proximitat i l’enfortiment de la xarxa d’entitats. El programa es treballarà des de diferents perspectives:

Comunitària, Sabadell ha estat sempre una ciutat referent en projectes de participació ciutadana i actualment en projectes d’intervenció comunitària. L’objectiu d’aquests projectes és la cohesió social, l’enfortiment de vincles entre la ciutadania i l’emancipació i co-creació des del barri. Destacar els projectes Som Torre-romeu, CODIS, la xarxa de professionals de la zona Nord i els projectes d’articulació comunitària del Districte 6.

Innovació cultural, Sabadell sempre ha fet de la cultura una de les seves grans apostes. Cultura com a motor de creixement, com a eina de convivència. Cultura de qualitat, accessible i a l’abast de tothom. Cultura que ens ajuda a entendre el món que ens envolta i els interrogants que ens presenta i a reflexionar-hi.

Democratització de la cultura, apropant la cultura als barris, generant nous públics, buscant la innovació i potenciant la cultura urbana que sorgeix del carrer.

Dimensional, adequant els projectes a les potencialitats dels diferents territoris o barris. En aquest sentit, Sabadell compta amb una àmplia i completa xarxa d’equipaments al territori i els espais de trobada del veïnat  (com els centres cívics, els casals, les biblioteques i tants d’altres) són espais idonis perquè les iniciatives col·lectives d’àmbit comunitari tinguin lloc i es desenvolupin. En aquest sentit ja s’ha elaborat l’estudi sobre models de gestió col·laborativa als equipaments cívics i el pla d’equipaments de proximitat.

Enfortiment de la xarxa, donant suport a les iniciatives del teixit associatiu al territorio. Sumar i vincular iniciatives  per poder-les enfortir, amb l’objectiu de reforçar el sentiment de pertinença i una identitat compartida.

Es fa una clara aposta per promoure la Cultura Urbana i per arribar a aconseguir que Sabadell sigui un referent nacional en aquesta matèria. Es posaran a l’abast tots els recursos necessaris i s’aprofitaran tots els potencials que ja tenim a la ciutat, convertint aquest projecte, que es desenvoluparà als diferents barris de la ciutat, en un programa anual amb personalitat pròpia i amb continuïtat.

Es crearà un programa estable de formació, creació i exhibició de diverses disciplines culturals als equipaments de proximitat, en concret als centres cívics. Els equipament de proximitat dels barris (centres cívics, biblioteques, escoles, instituts…) hauran de complir el doble objectiu d’apropar els serveis públics a la ciutadania, i alhora també hauran de facilitar espais a les entitats i la ciutadania per desenvolupar-hi les seves activitats.

Es treballarà als barris des de l’acció comunitària, donant suport a les iniciatives que sorgeixin de les taules i les xarxes d’entitats. Es treballarà en la construcció d’una societat cohesionada des de la seva diversitat i aquí els equipaments de proximitat hi jugaran un paper fonamental, elaborant propostes per fer front a les desigualtats existents i creant ponts per cohesionar una societat des de la seva diversitat. 

SBD ON neix amb un pressupost inicial de 250.000.- € i inclou una nova línea de subvencions amb una dotació de 96.000.-€, amb l'objectiu d'impulsar la cultura de proximitat que desenvolupen col·lectius i entitats de diferents barris de la ciutat.


També et pot interessar...