PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

Accions impulsades pel Programa d'Intervenció Comunitària, per fomentar la cohesió social i la convivència

Accions impulsades pel Programa d'Intervenció Comunitària, per fomentar la cohesió social i la convivència

 
CAN PUIGGENER

POSEM COLOR AL BARRIColorWeb

Sota el paraigües del projecte municipal “Sabadell On, La Cultura al teu barri”, les activitats encabides a l’acció “Posem color al barri de Can Puiggener” han apropat la cultura urbana a infants, joves i adults del territori amb l’objectiu d’enfortir les dinàmiques comunitàries i generar sentiment de pertinença a la vegada que promocionar l’art urbà.

El 15 d’octubre va iniciar el projecte amb una exhibició d’art urbà a la plaça primer de maig, on un artista va pintar un parell de murals efímers i els infants i joves van poder practicar amb l’esprai, tot amenitzat amb la música que va posar l’AV. Paral·lelament, es va aprofitar la trobada per on es va preguntar al veïnat que li agrada del seu barri.

Aquests temes van ser la font d’inspiració per als participants dels tallers de graffiti que durant el mes de novembre van realitzar 5 grups de veïns i veïnes del barri: Esplai la Baldufa, Centre Obert, Espai Jove, AMPA Escola Joan Maragall i veïnes del barri.

La finalització del projecte va ser la pintada dels dissenys per part de cada un dels grups a dues parets del barri el 26 de novembre.

>> Més informació

 

ZONA NORD

ACTUEM!

ActuemWSota el paraigües del projecte municipal “Sabadell On, La Cultura al teu barri”, es va portar a terme l’acció “Actuem” entre els mesos d’octubre a desembre, vinculada al procés comunitari CODIS. Aquesta acció ha consistit en un cicle de teatrefòrum que, mitjançant representacions teatrals, es vol reflexionar al voltant de diferents temàtiques:

  • El 22 d’octubre es va realitzar l’obra “Les iaies del S. XXI” a la Biblioteca del Nord per convidar a reflexionar sobre la vellesa i la soledat no volguda.
  • El 17 de novembre es va realitzar la representació “Toca de peus a terra” a l’Institut Jonqueres adreçada a joves que versa sobre les violències masclistes.
  • El 9 de desembre va tenir lloc l’espectacle “Somiar NO és gratis” al centre cívic Dr. Josep M. Plans (Can Deu) per fomentar la visibilitat i la inclusió de persones amb diversitat.

Es tracta d’espectacles de trama oberta, on el públic esdevé part de l’obra. El cicle ha estat coorganitzat entre l’Ajuntament, la Fundació MAIN i l’Associació Esportiva Can Deu.

 >> Més informació

 

FUTBOL INCLUSIU

futbol inclusiuEl passat 8 d’octubre es va portar a terme la primera edició del Torneig de futbol inclusiu al camp de futbol de CIPO, que es va emmarcar dintre de la programació del Mescla’t, iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell per reivindicar els valors de la diversitat i la convivència davant qualsevol tipus de discriminació.

El torneig va aconseguir reunir una setantena de jugadors/es, repartits/es en 8 equips i que van jugar en partits de vint i de sis minuts durant més de dues hores. Tots i totes van rebre un petit obsequi commemoratiu del torneig elaborat per les persones usuàries del Centre Ocupacional de CIPO.

La iniciativa es va desenvolupar en el marc del procés comunitari CODIS de Zona Nord (inclou els barris de Can Deu, la Plana del Pintor, Sant Julià i el Torrent del Capellà) i té la voluntat de fomentar la diversitat i la convivència del territori. Aquesta acció ha sigut possible gràcies a la implicació de l’Associació Esportiva Can Deu, Fundació MAIN, SIS del Nord, Insitut Jonqueras, CIPO, el CE Sabadell i Intervenció Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell.

 

DISTRICTE 6

PINTA’T A LA PLAÇA DE LES TERMES - ACCIÓ COL·LECTIVA A L’ESPAI PÚBLICTermes

El passat 17 de novembre, en el dia de la Declaració universal dels Drets dels Infants, es va realitzar a la plaça de les Termes una activitat dirigida a infants, famílies i escoles. Va ser una matinal a l’espai públic amb jocs per a reflexionar amb els grups-classe, una visita comentada a l’exposició d’ UNICEF, i un taller de siluetes a mida real que va tenir com a resultat la instal·lació de centenars de siluetes dels infants del barri al voltant de la plaça. A la tarda es van explicar contes a la plaça, i també als infants de la ludoteca. Aquesta iniciativa es va impulsar des del programa d’intervenció comunitària i associacionisme i a partir del treball conjunt amb AVV, ludoteca, biblioteca del sud  i Cicles de vida.

 

6URBAN ART_SABADELL6urban

Al Districte 6, un territori amb una llarga trajectòria de treball en xarxa i comuntari, s’ha impulsat una iniciativa adreçada a joves, basada en tallers de trap, que té com a objectiu apropar la cultura urbana als barris i connectar-la amb inquietuds dels propis joves. Després d’un sondeig entre el col·lectiu juvenil del Districte, es corrobora que el trap és una de les expressions artístiques més populars avui en dia. Així és com neix la iniciativa “6UrbanArt_Sabadell”, consistent en uns tallers de trap conduïts pel jove artista sabadellenc Munic, juntament amb Marcelo González, especialista en teatre social. Els tallers s’han dut a terme els mesos d’octubre i novembre als barris de Les Termes i Espronceda i hi han participat una vintena de joves, que han tingut una primera aproximació a la cultura del trap.

El projecte ha estat impulsat des del “6 a la xarxa,  un espai comunitari configurat per diferents recursos i entitats del territori : Ludojove, Institut Ribot i Serra, Biblioteca del Sud, Punt Òmnia Espronceda, Instituts Oberts i en el que participa el Programa d’Intervenció Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell.

>> Més informació

 

TORRE-ROMEU

TALLERS DE GRAFITS A TORRE-ROMEUColorTRomeu

Durant la setmana del 22 al 28 de novembre, es van fer tallers de grafits al barri dins del marc del Sabadell on, amb la col·laboració de l’entitat: Artefakto.

Al llarg de la setmana es van fer tallers amb diverses entitats del barri: Escola Agnès Armengol i Escola Joan Montllor, amb el IES La Serra, i joves de l’entitat Pandora. En aquests tallers es van treballar les nocions bàsiques d’aquest art urbà, i els talleristes junt amb els joves de cada entitat, van treballar un disseny comú, que finalment es va traslladar al barri.

En les escoles i institut es va pintar part dels murs externs d’aquests a mode de tancament de cada taller.

Finalment la setmana va culminar amb la pintada a l’espai públic consensuat prèviament, amb un treball col·laboratiu entre els talleristes i els joves de Pandora.

>> Més informació

 

PROCÉS DE DIAGNOSI COMUNITÀRIA

Gràcies als diners de la subvenció i a la contractació de la cooperativa Etcèteres, durant el darrer trimestre del 2021, s’ha dut a terme un procés de diagnosi comunitària al barri.

Aquesta diagnosi ha tingut la finalitat de poder escoltar als veïns i veïnes de Torre-romeu entorn a diverses qüestions i àmbits en relació amb el seu propi barri.

Els punts principals d’aquesta diagnosi han estat els següents: situació econòmica i treball, habitatge i mobilitat, salut, educació i serveis educatius, espai públic i seguretat, oci i cultura, relacions veïnals, diversitat cultural i social, i d’altres temàtiques que han anat sorgint per part de la pròpia comunitat.

El procés de recollida d’informació s’ha fet mitjançant diverses vies:

  • Enquestes participatives a la que han contestat un total de 77 persones
  • Tallers participatius i grups focals amb 8 entitats i serveis diversos del barri
  • Col·loquis informals junt amb la col·laboració de 7 veïns i veïnes del barri, que han entrevistat a un total de 70 persones

Així doncs, en tot aquest procés de recollida d’informació hi ha participat un total de 260 persones el barri, que han pogut donar la seva opinió i visió.

Durant les darreres setmanes de l’any i el mes de gener, s’ha estat fent un anàlisi de tota aquesta formació, recollida en un document final, que es va presentar a mode de devolució d’aquesta procés de diagnosi comunitària, en una plenària de barri el passat 24 de gener.

 

També et pot interessar...