PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

Oficina d'Entitats i Voluntariat

Experiència de Teresa Serarols

Maria Teresa Sererols, expresidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell, ha compartit la seva experiència

Sóc Maria Teresa Sererols, tinc 75 anys i sóc veïna de Sabadell, fa 55 anys que visc al barri de Gràcia. Vaig ser presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell durant uns 9 anys. A capdavant de la coordinadora vaig crear, juntament amb la meva junta, la comissió de voluntariat sènior. A la coordinadora hi ha més de 200 voluntaris sèniors repartits per tota la ciutat en diversos projectes des de conta contes a les escoles a visita de residències, acompanyament de malalts a hospitals... .

Vaig començar a fer voluntariat molt jove, a la parròquia del meu poble. Feia catequesis als nens i nenes per preparar-los per la Primera Comunió.

He col·laborat amb diverses entitats i actualment vaig a explicar contes a la canalleta i també formo part del programa de Gent Gran d’àvies Cuentistes, que consisteix en anar a visitar avis i àvies a les residències i explicar-los contes i després fem tertúlies. Jo sempre els dono el meu punt de vista i a partir d’aquí establim un diàleg, a vegades llegim algun llibre o  fem una lectura i en parlem.

Sempre intento ajudar les persones que tenen problemes. Vull compartir amb vosaltres una de les meves últimes experiències. No és pròpiament una experiència de voluntariat, però per ajudar a la gent, moltes vegades no és necessari que es faci des d’una ONG o una entitat. L’acció voluntària pot començar per un mateix.  Durant uns quants anys, vaig formar part d’una xarxa de bon veïnatge que consistia en detectar els casos de persones vulnerables del barri i treballar-los en una taula amb tècnics  de diferents serveis municipals.

Ara estic ajudant una parella gran, que no tenen família. Tenen més de 80 anys i ella fa 3-4 mesos que és a l’hospital, va tenir un ictus. Jo em vaig trobar l’avi que mentre estava esperant l’autobús, que s’havia perdut. Està totalment despistat i desorientat i el vaig acompanyar i des de les hores els faig una mica de seguiment.

Una vegada a la setmana vaig a l’hospital a visitar-los. A l’hospital no tenen cap telèfon d’urgència per si els passa alguna cosa i jo els vaig donar el meu.

Ara estic parlant amb l’assistent social, perquè aquesta família no pot tornar anar a viure a casa seva, almenys de moment. Estem intentant trobar-los un recurs, perquè ells dos sols no es poden valdre per sí mateixos.

Per mi és molt important estar al costat de les persones que et necessiten, i la satisfacció que tens quan les coses surten bé és immensa. És un goig ajudar a les persones.

 

Imma Puigbó

Entrevistem a Imma Puigbo, voluntària de Creu Roja Sabadell

“El voluntariat m’aporta la satisfacció de saber que la meva  contribució beneficia a persones que ho necessiten i que aquest benefici també ho és per la societat”

 

IMG 8005

Et presentes?

Em dic Imma.

Visc i treballo a Sabadell i sóc voluntària de la Creu Roja.

 

Quan temps fa que fas voluntariat?

Des del 2012

 

En quins àmbits?

He col·laborat en projectes per a la gent gran, d’infància, econòmic, d’atenció a famílies en situació de risc d’exclusió social i actualment en el projecte d’acollida al voluntariat.

 

Quines activitats hi desenvolupes a la Creu Roja?

Sóc voluntària del projecte de voluntariat. En aquest projecte ens encarreguem de l’acollida del nou voluntariat, és a dir, fem sessions informatives cada 15 dies per a les persones que vulguin informar-se, imparteixo la formació bàsica institucional, una formació que demanem que facin els nous voluntaris quan s'incorporen en que s'explica la història de la Creu Roja internacional i la del país, els drets humanitaris, tot el que té relació amb el voluntariat i que li pot ser útil en la seva tasca,... També tutoritzem als nous voluntaris per resoldre dubtes i fer-ne un seguiment fins que s'incorporen al projecte escollit.

També formo part del projecte de vida associativa que pretén fomentar la interrelació entre els voluntaris de l'assemblea per a què es coneguin, per compartir experiències, ...

Intentem que el voluntari pugui fer la tasca escollida el més agradablement possible.

 

Què et va moure a fer voluntariat?

Sempre he estat sensible a les situacions de vulnerabilitat del meu entorn però no sabia ben bé com començar. Quan vaig acabar la carrera universitària una companya de feina em va comentar que podria aplicar aquests coneixements en un projecte de la Creu Roja que s’estava portant a terme i hi vaig anar.

 

Què t’aporta el voluntariat?

La satisfacció de saber que la meva  contribució beneficia a persones que ho necessiten i que aquest benefici també ho és per la societat. I un aprenentatge, el que rebo en veure la capacitat de resiliència dels usuaris, la voluntat que posen per sortir-se’n, el seu agraïment. M’ajuda a adonar-me’n del que realment és important.

 

Amb quines dificultats et trobes en el teu dia a dia?

En principi, no hi han dificultats en el projecte que col·laboro. L’entitat ens facilita tot el que necessitem per portar a terme el mateix sense problemes.

 

Quin tipus de voluntariat et resulta més gratificant?

Qualsevol tipus de voluntariat és agraït. En tots els projectes que he col·laborat m’hi he sentit bé però és cert que pots tenir habilitats que facin que et trobis millor en un projecte o en un altre. L’avantatge d’estar a Creu Roja és que disposa de molts projectes per col·laborar i podem escollir aquell que creiem que desenvoluparem millor.

 

Quin missatge donaries perquè algú es fes voluntari/ària?

Que, per un moment, s’imagini en el lloc de les persones i famílies que necessiten atenció, que pensi en el seu dia a dia, en els seus fills i que reflexioni sobre què faria si es trobés en la mateixa situació de vulnerabilitat. Si li agradaria trobar algú que li donés un cop de mà i recursos per a poder sortir-se’n. Això és el que pot fer si vol.

 

Quins valors destacaries del voluntariat?

La humanitat és el principal. També cal tenir empatia per posar-se en el lloc de les persones necessitades i entendre la seva situació. La solidaritat amb les persones més vulnerables també seria un valor important.

 

Explica’ns alguna experiència

Quan col·laborava en el projecte d’infància amb els fills de les famílies en risc d’exclusió social, dues tardes a la setmana i dues hores per tarda, alguns dels nens, al cap d’un temps, m’abraçaven, fet que és molt gratificant però, a més, t’adones que has creat un clima de confiança a l’aula que ajudarà als nens per a què se sentin bé i es puguin expressar tal com són, sense el condicionament de la situació social en la que es troben.

 

Si fossis alcaldessa quina/es propostes de millora faries respecte el voluntariat, a la ciutat?

És una proposta una mica estrambòtica però penso que factible. Crearia el dia del voluntariat de Sabadell i facilitaria a la ciutadania per a què, per un dia, formessin part d’un projecte de voluntariat en alguna de les entitats que tenim, que són moltes. Seria com un dia de portes obertes de les entitats per col·laborar en aquells projectes que sigui possible.

 

 

 

Entrevistes a voluntaris i voluntàries de la ciutat

Entrevistem a Cristià Serrabasa, un jove de 31 anys que viu submergit sota una paràlisi cerebral infantil.

Entrevistem a Cristià Serrabasa, un jove de 31 anys que viu submergit sota una paràlisi cerebral infantil.

“El voluntariat m’aporta un creixement total com a persona i al mateix temps reforça de manera notable la meva autoestima”

 

Entrevistem Imma Puigbó, voluntària de la Creu Roja

Entrevistem Imma Puigbó, voluntària de la Creu Roja

“El voluntariat m’aporta la satisfacció de saber que la meva contribució beneficia a persones que ho necessiten i que aquest benefici també ho és per la societat”

 

Experiències de voluntaris i voluntàries de la ciutat

Coneixem l'experiència de Teresa Sererols, expresidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell

Coneixem l'experiència de Teresa Sererols, expresidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell

“Per mi és molt important estar al costat de les persones que et necessiten, i la satisfacció que tens quan les coses surten bé és immensa. És un goig ajudar a les persones"

Llegir més

Tauler d'anucis

plafo

TAULER D'ANUNCIS

Aquest espai ofereix un servei a les entitats, basat en l'intercanvi de materials i objectes.

 • Podeu posar el vostre anunci, fent una cessió o una petició de material o d'algun recurs.
 • En cas de tenir interès en algun dels productes ofertats o demandats, contacteu directament amb l'entitat anunciant.
 • En cap cas l'Oficina d'Entitats i Voluntariat es fa responsable del contingut dels anuncis publicats.


Consulteu els anuncis publicats

 

 

 

Taller: Com elaborar el Pla de Màrqueting i Comunicació de l'entitat

Taller: Com elaborar el Pla de Màrqueting i Comunicació de l'entitat
Dijous 30 de gener de 2020

Taller adreçat a persones voluntàries, professionals i membres d’entitats sense ànim de lucre de Sabadell vinculades a la comunicació i difusió, en línia, de les activitats de l’entitat.

OBJECTIUS:

 • Identificar els elements essencials d’un pla de màrqueting i comunicació.
 • Identificar els mitjans més adequats per als objectius de l’entitat.
 • Conèixer eines aplicades a la comunicació.


CONTINGUTS:

Teòrics
• Què és un pla de màrqueting I comunicació?
          - Passos en l’elaboració del Pla de comunicació
          - Elements del Pla de màrqueting i comunicació
• Diagnòstic inicial i anàlisi de l’entorn
• Definició d’objectius
• Les persones destinatàries
• El missatge
• Les accions i estratègies
• El pressupost
• Avaluació de l’impacte
• Les persones responsables de la comunicació
• La comunicació digital

Pràctics
• Casos pràctics: es treballaran exemples pràctics d’entitats
• Espai de dubtes i debat


METODOLOGIA:

Docència : Fundació Catalana de l’Esplai
Data : Dijous 30 de gener de 2020
Horari : de 17 a 21 h
Lloc : Casal Pere Quart (Rambla, 69 – Sabadell)
L’aforament és limitat.
Cal inscripció prèvia: complimentant el full d'inscripció, trucant al 93 745 31 84 (de 9 a 14 h) o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Un cop rebuda la inscripció ens posarem en contacte per correu electrònic amb la persona interessada per confirmar la plaça.

Curs gratuït


>> Descarregar pdf

 

Taller en línia: Creació de materials atractius de formació i difusió

Taller en línia: Creació de materials atractius de formació i difusió
Del 15 al 30 d'abril

20materialsatractius

Taller adreçat a persones professionals, persones voluntàries i membres d’entitats sense ànim de lucre de Sabadell vinculades a la comunicació i difusió, en línia, de les activitats de l’entitat.

OBJECTIUS:

Conèixer diferents aplicacions de composició i maquetació, retoc d’imatges o bancs de recursos  per fer que els materials i les campanyes  de comunicació de la nostra entitat siguin més atractius.


CONTINGUTS:

 • Difusió i formació: els mateixos principis per a diferents finalitats, repàs i aprofundiment dels principis claus de comunicació i periodisme digital.
 • Aplicacions gratuïtes i lliures per retocar imatges: Bancs d’imatges lliures i gratuïts, eines en línia per editar imatges i fotografies, característiques tècniques d’imatges.
 • Aplicacions per crear vídeos: requeriments tècnics per gravar un vídeo amb mòbil o càmera compacta digital eines senzilles i gratuïtes per editar i publicar vídeos.
 • Aplicacions de música i sons: bancs de sons i música lliure i gratuïta, programes per gravació i editar àudio.


METODOLOGIA:

Docència: Colectic  SCCL
Durada: 6 hores
Data: Del 15 al 30 d’abril de 2020
L’aforament és limitat

Cal inscripció prèvia: complimentant el full d'inscripció

Un cop rebuda la inscripció ens posarem en contacte per correu electrònic amb la persona interessada per confirmar la plaça.

Curs gratuït


>> Descarregar pdf

 

Taller: Certificat digital per a les entitats. Què és, perquè serveix i com obtenir-lo

Taller: Certificat digital per a les entitats. Què és, perquè serveix i com obtenir-lo

5 de març, al Centre Cívic de Can Rull
10 de març al Centre Cívic de Ca n'Oriac
24 de març al Casal Pere Quart

certificatdigital

 

Formació adreçada a les persones responsables i membres de les d’entitats sense ànim de lucre de Sabadell que es relacionin habitualment amb les administracions públiques.

OBJECTIUS:

 • Informar de les obligacions que tenen les entitats sense ànim de lucre a relacionar-se electrònicament amb l’Ajuntament de Sabadell i amb altres Administracions Públiques.
 • Explicar i guiar a les entitats sobre com obtenir els diferents tipus de certificats digitals.


CONTINGUTS:

 • Quins tipus de certificats digitals hi ha i per a què serveixen.
 • Quin certificat necessitem per relacionar-nos amb l’Ajuntament de Sabadell.
 • Quins tràmits  estarem obligats a realitzar amb el certificat digital.
 • Quin certificat digital he de sol·licitar per a la meva entitat:
  - Certificat de persona física (idCAT, idCAT Mòbil)
  - Certificat de representant de Persona Jurídica de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre
 • Com obtenir els diferents certificats digitals.

METODOLOGIA:

Sessió de dues hores amb continguts teòrics i pràctics on seguirem pas a pas les indicacions per obtenir els diferents certificats.

Docència: Fundació Catalana de l’Esplai

Cal triar una d’aquestes tres opcions:

 • Dijous 5 de març de 18 a 20 h Centre Cívic de Can Rull
 • Dimarts 10 de març  de 18 a 20 h Centre Cívic de Ca n’Oriac
 • Dimarts 24 de març de 18 a 20 h Casal Pere Quart

Cal inscripció prèvia: complimentant el full d'inscripció, o trucant al 93 745 31 84 (de 9 a 14 h)
Un cop rebuda la inscripció ens posarem en contacte per correu electrònic amb la persona interessada per confirmar la plaça.

Curs gratuït. Places limitades


 

 

Vols fer voluntariat? Entrevistes i experiències de voluntariat

Vols ser voluntari o voluntària?

Vols ser voluntari o voluntària?

T'assessorem personalment i t'informem sobre les demandes de les entitats i dels projectes que es desenvolupen a Sabadell.

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer:

 • Per correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Per telèfon: 93 745 31 84
 • O personalment a: c. de Blasco de Garay, 19 (Vapor Codina), els dimats de 16 a 18 h i els dijous de 10 a 13 h

Entrevistes a voluntaris i voluntàries

Entrevistes a voluntaris i voluntàries

En aquesta pàgina publicarem entrevistes a persones de la ciutat, que fan voluntariat.

Experiències de Voluntariat

Experiències de Voluntariat

Ens agradaria conèixer la vostra experiència, si la voleu compartir només heu d'omplir aquest formulari.

En aquesta pàgina publicarem les experiències sobre voluntariat, que ens feu arribar.

 

Materials de promoció

Tots els materials publicitats en aquesta pàgina estan a la vostra disposició, fins esgostar existències. Si teniu interès en algun d'ells, envieu-nos un correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Targeta informativaTargeta informativa

Targeta informativa

Tarja informativa. Té com a objectiu captar persones voluntàries arreu del municipi.

És present a la majoria d’equipaments de gestió municipal: centres cívics, biblioteques, punts d’informació juvenil... . Es lliurem també a les xerrades que es fan als instituts.

CarpetesCarpetes

Carpetes

Aquesta carpeta es va confeccionar amb l'objectiu de lliurar a tots els cursos que organitza l’oficina, amb la documentació corresponent al curs.

És una manera de proporcionar algun tipus de material en format paper i serveix perquè els i les alumnes hi tinguin els apunts recollits i tot el material del curs i a més, ofereix el contacte de l'Oficina.

PolseraPolsera

Polsera

Aquesta polsera es va dissenyar l’any 2018, coincidint amb el programa “La tardor del voluntariat”

Amb el lema "El voluntariat ens mou!" es vol donar visibilitat a aquesta tasca altruista.

Guia per promoure la participació i el voluntariat de persones amb discapacitatGuia per promoure la participació i el voluntariat de persones amb discapacitat

Guia per promoure la participació i el voluntariat de persones amb discapacitat

L’objectiu de la publicació és defensar el dret a participar que tenen totes les persones amb discapacitat. Va sorgir de l’obligació de la llei electoral que deixava votar, per tant participar, a les persones amb discapacitat que no tenien la incapacitació reconeguda.

Es va publicar el mes d'abril de 2019, coincidint amb la convocatòria d'eleccions generals.

BossaBossa

Bossa

La bossa s'ha confeccionat coincidint amb la 5a edició del MESCLA'T, i s'ha lliurat a totes les persones que s'han apropat a l'stand de l'Oficina d'Entitats. S'ha mantingut el lema "El  Voluntariat ens mou!", i l'objectiu d'aquest producte és donar visibilitat a la tasca del voluntariat.

També et pot interessar...