PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
NOTÍCIES
25
Octubre
2016

L’Ajuntament de Sabadell reconegut per convertir-se en l’ajuntament que més ha avançat en ser territori lliure de paradisos fiscals

El reconeixement tindrà lloc durant l’acte de presentació de la campanya...

El reconeixement tindrà lloc durant l’acte de presentació de la campanya Zones Lliures de Paradisos Fiscals

El coordinador d’Oxfam Intermón de Sabadell, Francesc Vives, farà lliurament d’un simbòlic “M’agrada” a l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en reconeixement als avenços que està realitzant la ciutat per esdevenir un territori lliure de paradisos fiscals.

Aquest acte, que tindrà lloc aquesta tarda a les 7 a la plaça de Sant Roc, s’emmarca en la campanya que, impulsada per Oxfam Intermon, pretén que les institucions públiques, com ajuntaments i diputacions, incorporin a les seves polítiques de contractació pública criteris que incentivin un comportament fiscal més responsable per part de les empreses licitadores.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell va aprovar, per unanimitat en el Ple del passat mes de juny, una proposició per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals, comprometent-se a fer els passos necessaris per a assegurar que els concursos públics afavoreixin a les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per fer frau.

 

 

Categories: Ajuntament, Transparència

24
Octubre
2016

Jornada per replantejar el futur del Parc Agrari de Sabadell

Es va debatre la necessitat d’avançar cap a la sobirania alimentària...

 

Es va debatre la necessitat d’avançar cap a la sobirania alimentària parcagrari24

El dissabte 22 d’octubre va tenir lloc, al Casal Pere Quart de Sabadell, la jornada Re-pensem el Parc Agrari, que va reunir diferents agents amb la intenció de replantejar el futur d’aquest parc del rodal de Sabadell. Hi van intervenir el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga; Josep Montasell, tècnic de territori de la Diputació de Barcelona, i Adrià Garriga i Miquel Saus, tècnics de l’estudi per a la dinamització del Parc.

L’objectiu era, d’una banda, ampliar la potencialitat del rodal com a zona agrícola. En aquest sentit, Joan Berlanga, ha afirmat que “l’Ajuntament és propietari de diferents hectàrees que tenen la qualificació d’ús agrícola i que actualment algunes no es cultiven. Cal fer accions perquè l’any 2017 es comencin a conrear totes”. A més, segons el regidor, fóra bo que la denominació parc agrari s’estengués a altres les zones agrícoles de la ciutat com, per exemple, els horts del riu Ripoll.

En segon lloc, es va debatre la necessitat que les terres del rodal siguin realment productives i que es pugui avançar cap al concepte de sobirania alimentària. Berlanga ha declarat que “hem de treballar perquè al rodal es cultivin productes que ens permetin anar cap a un consum més responsable i de quilòmetre zero. És bo que tanquem el cicle consumint-los a Sabadell mateix".

 

 

Categories: Parc Agrari, Sostenibilitat

24
Octubre
2016

Nova edició del curs de gestió administrativa per a persones en atur amb certificat de professionalitat

11 persones que van formar part de la darrera edició ja estan treballant...

11 persones que van formar part de la darrera edició ja estan treballant

L’Ajuntament de Sabadell manté obert el període d’informació i de presentació de sol·licituds al curs d’Activitats de Gestió Administrativa gratuït per persones en atur. Aquesta oferta formativa s’emmarca dins el programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives).

Aquest projecte de formació ocupacional promogut per la Fundació Inform té com a finalitat la qualificació de persones en atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, mitjançant la metodologia de la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals.

En aquesta empresa simulada s’utilitzen les eines i els documents d’una empresa real i es segueixen els circuits administratius habituals d’un centre de treball. L’empresa simulada és T@lentum formació, empresa de serveis que es dedica a la formació contínua de persones adultes i a la venda i subministres de material didàctic i de programes informàtics.

Aquest sistema s’ha implantat a més de 200 centres educatius distribuïts arreu d’Espanya. El conjunt de totes aquestes empreses forma una xarxa de relacions comercials d’empreses simulades que es relacionen entre elles a nivell estatal i internacional.

Les persones interessades en optar a alguna de les 30 places del curs poden participar en la propera sessió que es farà el 26 d’octubre a les 9:30h. en el Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32). Per assistir-hi cal confirmar prèviament l’assistència trucant al telèfon 93 745 32 23. El curs, de 900 hores de durada, possibilita l’obtenció del Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

Espai del SEFED 

 

 

Categories: Formació Ocupacional, Economia i treball, Treball

21
Octubre
2016

Els teatres municipals celebren els deu anys del programa Apropa Cultura amb activitats específiques

La setmana Apropa Cultura Sabadell té lloc del 23 al 30 d’octubre...

La setmana Apropa Cultura Sabadell té lloc del 23 al 30 d’octubre

Els teatres municipals de la ciutat han organitzat un seguit d’activitats per celebrar el 10è aniversari del programa Apropa Cultura, la iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus per fer accessible la cultura als col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social. Les accions, quatre en concret, tindran lloc del 24 al 30 d’octubre.

Es tracta d’activitats adreçades i dissenyades específicament per a persones usuàries de les entitats del sector que treballa contra l’exclusió social. La primera d’aquestes iniciatives tindrà lloc el diumenge 23 al Teatre la Faràndula, a les 5de la tarda, amb una visita a l’assaig general de l’òpera Don Giovanni. La presidenta de l’Associació dels Amics de l’Òpera, Mirna Lacambra, rebrà el grup d’Apropa Cultura al vestíbul de La Faràndula i els explicarà què és i què veuran a l’assaig: vestuari, llums, orquestra i cantants.

El dilluns 24, LaSala convida els alumnes d’ESO de l’Escola Xaloc a assistir a la representació de l’obra Els perseguidors de paraules, a les 10 del matí. L’obra està produïda pels sabadellencs Albert Gonzàlez i Santi Ricart i protagonitzada per Marc Rius i Marta Ossó, entre altres.

Ca l’Estruch, per la seva part, organitzarà el dijous 27, a 2/4 de 6 de la tarda, una visita guiada pels seus diferents espais de creació, amb La Vela inclosa. Els assistents podran conèixer i veure treballar alguns artistes residents d’arts escèniques, visuals i performàtiques.

Finalment, el dissabte 29 d’octubre, al Teatre Principal, a partir de les 12, hi haurà una trobada entre el Cor Vakombà i un grup de CIPO. El cor rebrà el grup sobre l’escenari i prepararan una cançó amb ells.

A més d’aquestes activitats, els teatres municipals ofereixen localitats de la seva programació de música, teatre, dansa i circ a preus molt reduïts. És una experiència que promou la participació en la cultura de les persones en risc d'exclusió a través de l'assistència a espectacles en un entorn públic i d'interès.

Apropa Cultura va néixer el 2006 amb la finalitat de fer accessible la cultura als col·lectius vulnerables, per iniciativa de la Fundació Privada de l’Auditori i l’Orquestra. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i l’Obra Social de La Caixa.

Adhesió des del 2013

L’any 2013 l’Ajuntament de Sabadell signa el conveni d’adhesió al programa amb l’oferta dels espectacles als teatres municipals (Teatre La Faràndula, Teatre Principal, LaSala Miguel Hernández i L’Estruch) i la participació de les entitats que programen a aquest teatres: Orquestra Simfònica del Vallès; Amics de l’òpera de Sabadell; Joventuts Musicals de Sabadell; Joventut de la Faràndula; LaSala Miguel Hernández (Rialles); Sabadell Més Música; Sabadell Sardanista.

La temporada hivern-primavera 2014 s’inicia l’oferta d’espectacles a la ciutat. Des de d’aquesta data i fins avui comptabilitzem l’assistència de 154 grups procedents de 31 entitats diferents, de Sabadell i d’altres localitats veïnes.

En total han assistit a les propostes de Sabadell 1.350 persones que procedeixen de col·lectius esmentats.

Categories: Cultura i esport, Teatres

21
Octubre
2016

Més de 260 equips de primària i ESO comencen demà una nova edició dels Jocs Esportius Escolars

apleguen més de 3.600 esportistes, en categories de prebenjamí a cadet...

Organitzats per l’Ajuntament i el Consell Esportiu de Sabadell, apleguen més de 3.600 esportistes, en categories de prebenjamí a cadet DSC 7548

Els Jocs Esportius Escolars de la temporada 2016-1017 aplegaran més de 3.600 nens i nenes repartits en 261 equips i provinents d’escoles i clubs de Sabadell i de les localitats vallesanes adscrites al Consell Esportiu Sabadell. Ajuntament de Sabadell i Consell Esportiu organitzen aquesta activitat que es posa en marxa a partir de demà dissabte 22 d’octubre.

Les lligues de futbol sala, handbol, voleibol i bàsquet seran les primeres en posar-se en marxa. Durant les setmanes següents començaran la temporada esports com el tennis taula, els escacs, el cros escolar o el programa d’iniciació esportiva. A més, a partir del mes de desembre, s’iniciaran les trobades d’esports individuals (natació, rítmica, aeròbic, atletisme, hip hop i patinatge).

En total, aquesta temporada hi participen 261 equips de Castellar, Sentmenat, Polinyà, Sant Quirze, Santa Perpètua, Sant Llorenç de Savall i Palau-solità i Plegamans, que se sumen a les Escoles i clubs de Sabadell. Aquests equips estan formats per uns 3.650 alumnes de primària i ESO en les categories des de prebenjamí a cadet.

L’objectiu dels Jocs Escolars és oferir un model d’esport participatiu, integrador i que, alhora, fomenti el “joc net” per davant del resultat. Per segon any consecutiu el comportament dels equips participants tindrà influència directa en la classificació dels esports d’equip. Un comportament impecable i amb alguna acció concreta de foment del “joc net” pot significar sumar 2 punts en un partit, igual que un comportament poc esportiu pot restar un punt a cada partit.

Altres programes

Pel que fa als Plans de promoció Esportiva aquest nou curs participaran un total 10.754 alumnes en el conjunt de 29 modalitats esportives que s’ofereixen, com per exemple, l’esport adaptat, l’expressió corporal, Ultimate i l’atletisme en pista coberta.

D’altra banda, i pel que fa al suport econòmic, els 28 centres escolars que formen part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) podran participar en algunes activitats incloses al programa Ciutat i Escola, gràcies a una subvenció de 5.000 euros que atorga la Diputació de Barcelona. Aquests centres podran optar a fer dos esports per grup o bé un esport per a 2 grups classe de qualsevol de les activitats que ofereix el Consell Esportiu.

Pel que fa a la formació es continua oferint els cursos de voluntari d’esport i joc (Nadal i estiu), jornades de reciclatge pels tutors/es de joc i jornades de formació en valors. Com a novetat per aquest curs s’aposta per un nou format en la Formació Permanent pel professorat. També s’oferirà el curs de “gestió per petites entitats esportives” reconeguts per l’Escola Catalana de l’Esport i que pot ajudar a les AMPAS i entitats que participen amb el Consell.

A més, aquest curs l’Ajuntament també destina més diners a les activitats esportives escolars i tots aquells centres escolars que participin als Jocs Escolars i que formin part del Pla Educatiu d’Entorn, comptaran amb un ajut de 400 euros addicionals.

Tal i com planteja el Pla de Mandat 2016-2019, 3 de les 6 línies estratègiques del departament d’Esports estan estretament relacionades amb l’esport escolar, ja que s’aposta per l’esport com part de l’educació integral, de l’educació en valors i com element de cohesió social.

Categories: Esports, Cultura i esport, Educació

<<  252 253 254 255 256 [257258 259 260 261  >>