PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
NOTÍCIES
12
Setembre
2016

Sabadell estrena dues noves estacions dels FGC, que entraran demà en funcionament

Això permetrà iniciar les obres pendents d’urbanització en superfície...

Tren Joan Oliver

 

Inauguracio tren PuigdemontEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, han inaugurat aquest matí el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell i les noves estacions: Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major.

Les estacions es poden visitar avui, durant la jornada de portes obertes que ha començat a la 1 i que s’allargarà fins les 9 del vespre. A partir de demà entraran en servei les noves estacions i els trens circularan pels 1,5 quilòmetres de la línia.

L’estació Can Feu | Gràcia s’ha remodelat completament i ara està soterrada. Té un vestíbul, amb més de 400 metres quadrats de superfície, dues andanes i tres vies. Està adaptada a persones amb la mobilitat reduïda i compta amb escales fixes, mecàniques i tres ascensors.Inauguracio FGC 5

L’estació Sabadell Plaça Major substituirà la que hi havia fins ara al carrer de la República, a uns 250 metres de distància. És soterrada i compta amb tres plantes: un vestíbul de prop de 800 metres quadrats de superfície, nivell intermedi per a dependències tècniques i el nivell inferior, amb una andana central. Té escales fixes i mecàniques i dos ascensors. Les dues estacions han estat dissenyades per l’arquitecte David Viaplana.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha afirmat que “Sabadell avui està d’enhorabona, perquè inaugurem dues noves estacions, després de molts anys de molèsties, però també perquè això ensInaugracio FGC4 permetrà iniciar ara mateix unes obres que teníem pendents, que afectaran, entre altres, la ronda de Ponent, el Passeig i el parc del Nord“.

Nous trens i més freqüència de pas

Avui s’ha posat un marxa un comboi que s’ha batejat amb el nom de Joan Oliver, Pere Quart, que té tindrà impresa una imatge de l’escriptor sabadellenc a l’exterior i un fragment de les Corrandes d’exili a l’interior. Durant la inauguració, Sílvia Oliver, filla del poeta, ha estat l’encarregada de descobrir el vinil que tapava la imatge de Joan Oliver.

La línia del Vallès comptarà, a partir del 2019, amb 15 nous trens, cosa que permetrà augmentar la freqüència de pas entre la plaça Catalunya de Barcelona i Sabadell, com també el nombre d’usuaris.

inauguracioFGC2Tota la línia, al 2017

La resta de la línia dels FGC entrarà en funcionament a la primavera de 2017. Tindrà 5,2 quilòmetres de via i tres estacions més: la Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n’Oriac | Parc del Nord. L’obra es completa amb les cotxeres a Ca n’Oriac i ha comportat una inversió de 430 milions d’euros.

Categories: Transport Públic, Espai públic , Urbanisme i Habitatge

09
Setembre
2016

Sabadell, Barberà i Sant Quirze seran presents a la inauguració del Parlament Global d’Alcaldes

GPMLa nova plataforma pretén la cooperació entre ciutats de tot el món en temes com la migració, la desigualtat, el canvi climàtic i la governabilitat

La nova plataforma pretén la cooperació entre ciutats de tot el món en temes com la migració, la desigualtat, el canvi climàtic i la governabilitat

Les tres ciutats són les úniques de Catalunya i de l’Estat espanyol presents en la nova iniciativa

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, conjuntament amb l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, i el regidor de Desenvolupament Econòmic i Local de Sant Quirze del Vallès, Àlex Brossa, assistiran, demà dissabte, a la trobada inaugural del Parlament Global d'Alcaldes que té lloc del 9 a l'11 de setembre a la Haia.

GPMEs tracta d'un esdeveniment en què els alcaldes i les alcaldesses en representació de ciutats de tot el món, conjuntament amb persones expertes en diferents àmbits, es reuneixen per constituir aquesta nova plataforma amb l'objectiu de crear un espai que permeti a les ciutats promoure la cooperació entre si per treballar conjuntament amb l’objectiu de buscar solucions pràctiques i reals a diferents reptes pels quals passen les ciutats, com ara la migració, la desigualtat, el canvi climàtic i la governabilitat.

Un dels aspectes que es tractaran durant el congrés és l’aprofundiment democràtic. Segons Sílvia Fuster, alcaldessa de Barberà, “la participació ciutadana és un clar repte de la política avui en dia; amb propostes concretes com els pressupostos participatius de Barberà del Vallès, Sabadell o Sant Quirze, estem posant fil a l’agulla a la necessitat d’obrir les decisions polítiques al conjunt de la ciutadania, aportant més transparència, més rendició de comptes i més proximitat”.

Les tres ciutats, que assistiran conjuntament al congrés, assumeixen i comparteixen molts dels reptes i estratègies plantejades en el marc d’aquest esdeveniment. Molt sovint és el municipalisme el que actualment ha d’acabar resolent les problemàtiques de la ciutadania. Segons Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, “avui dia els ajuntaments som la institució que acaba responent a les greus situacions de desigualtat. En són un clar exemple l’abordatge de les desigualtats socials o la resposta a les persones refugiades. Aquests són dos dels aspectes que explicarem en el marc del Global Parliament of Mayors.

Disposar d’una visió supramunicipal conjunta dels reptes del territori és fonamental en matèries com la promoció econòmica i la sostenibilitat. Segons Elisabeth Oliveras, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, “treballar conjuntament amb Barberà del Vallès i Sabadell ja ens ha permès recentment presentar un ambiciós Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), que reforça àmbits com la indústria, el disseny i l’economia circular. Alhora, treballarem també altres àmbits com la millora d’infraestructures i de la mobilitat urbana”.

Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès són l’única “àrea urbana” de Catalunya i de l’Estat espanyol que participen en aquest esdeveniment internacional, on assisteixen alcaldes i representants de ciutats com Nova York, Tòquio, Seül, Oklahoma, Atenes, Palerm, Washington, Dakar, Ciutat del Cap o Bristol, entre d’altres.

En aquest sentit, per Fernàndez, “és una gran oportunitat no només de fer present Sabadell en un escenari on hi ha grans ciutats a escala mundial, sinó també de generar sinergies i col·laboració amb les ciutats del nostre entorn immediat. Per això hi anem conjuntament Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès”.

El principal impulsor d'aquest parlament ha estat Benjamin Barber, politòleg estadounidenc autor del llibre If Mayors Ruled the World, el qual, tant en aquesta obra com en moltes altres publicacions, defensa, entre altres, que les ciutats són la incubadora principal de les innovacions culturals, socials i polítiques que donen forma al nostre planeta i que des de les ciutats es poden oferir les millors pràctiques per donar suport i accelerar les respostes globals en un món cada vegada més interdependent.

 

Categories: Ajuntament, Govern

09
Setembre
2016

Sabadell disposa ja del primer camp de rugbi a les instal·lacions esportives de la Roureda

Sabadell Rugby Club y el club de futbol VDF Roureda compartiran instal·lacions.

rugbiL’adequació de les instal·lacions del Camp de Futbol Municipal de la Roureda permetran, a més del futbol, la pràctica del rugbi, tant en entrenaments com en competicions. L’activitat la durà a terme a partir d’aquest cap de setmana el Sabadell Rugby Club, que conviurà a les mateixes instal·lacions amb la VDF Roureda.

Aquest equipament ha estat adequat per a la pràctica d’aquest esport. Les principals actuacions han consistit en la instal·lació dels pals de rugbi, que són desmuntables, així com el marcatge de les línies del terreny de joc. També s’ha incorporat aparells per al correcte magatzematge del material específic del rugbi. L’adequació ha tingut un cost de més de 15.000 euros.

D’aquesta manera es dóna resposta a la demanda d’un espai per a la pràctica del rugbi. De fet, la ciutat compta amb un club de rugbi, el Sabadell Rugby Club, el qual, fins ara, ha hagut de practicar el seu esport en localitats veïnes i en instal·lacions no aptes per a la competició. Darrerament havia pogut entrenar al Complex Esportiu de Sant Oleguer, sense equipaments adequats, i jugar a Santa Coloma de Gramenet.

Durant la presentació, avui, de les adequacions de la instal·lació, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha manifestat que “amb la possibilitat de la pràctica del rugbi a la nostra ciutat col·laborem a incrementar la diversitat del nostre sistema esportiu, el qual ja és per si mateix força ric”. La regidora ha afegit que “confiem que amb unes instal·lacions estables el Sabadell Rugby Club i aquest esport en general puguin tenir més presència a la societat sabadellenca. Tot i treballar des de fa anys, no era just que haguessin de marxar fora de la seva ciutat per poder entrenar i jugar”.

Marisol Martínez també ha destacat l’exercici de convivència que suposa compartir la mateixa instal·lació amb l’equip de futbol de la Roureda.

Categories: Cultura i esport, Esports

09
Setembre
2016

L’Ajuntament incrementa aquest curs prop d’un 20% els recursos destinats a ajuts menjador

Sabadell comptarà aquest inici de curs amb 3.586 ajuts

 

Sabadell comptarà aquest inici de curs amb 3.586 ajuts, dels quals l’Ajuntament complementarà inicialment 1.169 fins als 70, 90 o 100% del preu del menú

L’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de la Regidoria d’Acció Social, incrementarà aquest curs l’aportació municipal per als ajuts menjador en 67.000 euros, cosa que representa un 18,6% més en relació amb el curs passat. L’objectiu és atendre l’augment de la demanda d’aquests ajuts per part de les famílies i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes.

D’aquesta manera, dels 360.000 euros que s’hi van destinar a principis del curs 2015-2016, es passarà als 427.000 per aquest 2016-2017. Enguany es comptarà amb 3.586 ajuts menjador atorgats per la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, un 54% més respecte als que s’havien aprovat a inicis del curs passat (2.328) i un 9% més dels vigents al juny (3.294). Dels 3.586 ajuts aprovats ara, l’Ajuntament de Sabadell en complementarà 1.169, un 37% més que els complementats a inicis del curs passat.

L’augment de recursos municipals aquest curs dóna continuïtat a altres ja impulsats anteriorment. Així, l’any passat, l’Ajuntament va incrementar les partides per complementar els ajuts concedits per la Generalitat i el Consell Comarcal i va habilitar 43.000 € del fons de contingència per garantir l’ajut als infants que havien quedat fora de la convocatòria però que, segons criteris tècnics municipals atenent raons socioeconòmiques, sí hi havien de tenir accés. Ara es confirma aquesta línia ascendent amb un nou increment previst als pressupostos.

De les 5.293 sol·licituds tramitades a Sabadell –un increment de prop del 10% respecte de l’any passat–, i al marge de 3.586 que han estan aprovades, un total de 1.122 s’han denegat per superar el nivell d’ingressos, i hores d’ara encara hi ha 526 pendents per incidències en la consulta de dades amb l’Agència Tributària i prop d’una seixantena estan pendents de processar.

Davant les dades i el procés per concedir als ajuts, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha comentat que “en primer lloc valorem molt positivament aquest any l’esforç pressupostari de la Generalitat en general i en particular a Sabadell tenint en compte, a més, la situació per tothom coneguda de pressupost prorrogat. Ara, dit això, hauríem preferit haver disposat de les dades abans per a poder informar a les famílies i escoles amb més temps, tal com teníem previst, però pel que ens han informat fa alguns dies sembla que el retard s’ha derivat per dificultats amb el creuament de les dades amb la Hisenda Tributària espanyola i la situació, precisament, de pressupost prorrogat de la Generalitat. Aquest endarreriment evidentment dificulta i retarda, també, la planificació i la tasca que hem de fer els ajuntaments”.

Tot i que la Generalitat i el Consell Comarcal han comunicat les dades el dia 7 de setembre, la Regidoria d’Acció Social ha data d’avui ja ha informat a les famílies dels ajuts atorgats. Així mateix, els professionals de la Regidoria d’Acció Social estan revisant les sol·licituds denegades o que resten pendents de resoldre per valorar si en algun cas, segons valoració tècnica i per motius socioeconòmics, caldria garantir la concessió de l’ajut. En aquests casos, serà l’Ajuntament el que assumeixi el cost de l’ajut. D’altra banda, també s’estan fent gestions sobre aquelles sol·licituds on s’han detectat incidències en el creuament de dades amb l’Agència Tributària, per tal que les famílies aportin la documentació adient per poder resoldre les situacions.

Gabriel Fernàndez, ha volgut subratllar “cal posar en valor el treball a contrarellotge que estan fent els professionals municipals perquè les famílies puguin saber, abans de dilluns, si compten amb l’ajut”.

Ajuts complementats

Dels 3.586 ajuts aprovats per a Sabadell, la gran majoria són del 50% del cost del menú i fins ara només 35 són del 100%. En aquest marc, l’Ajuntament complementarà 1.169 ajuts fins al 70, 90 o 100%, a banda d’assumir els ajuts d’aquells casos que hagin estat denegats però que, segons criteris tècnics municipals, haurien de tenir un ajut garantit. Precisament el percentatge de cobertura és, segons el regidor d’Acció Social de Sabadell, un dels reptes encara pendent del sistema. “Cal treballar per incrementar el nombre d’ajuts per part de la Generalitat que cobreixin el 100% del cost del menú, sense necessitat de complement municipal –ha dit Fernàndez–. Un altre dels reptes pendents, tal com fa temps venim reclamant, és establir un sistema que garanteixi l’alimentació dels adolescents dels instituts públics dels nostre país. Per això és necessari que tots els actors implicats continuem treballant per trobar la solució al problema”.

 

Categories: Educació

09
Setembre
2016

Inaugurada l’exposició “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, al Museu d’Art de Sabadell

Quim Montserrat

La mostra inclou plats dels artistes locals Maria Bosch, Josep Madaula, Joaquim Montserrat, Assumpció Oristrell i Werens...

WerensEl dijous 8 de setembre, a les 8 del vespre, el Museu d’Art de Sabadell (c. del Doctor Puig, 16) va acollir la inauguració de l’exposició temporal “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, organitzada pel Museu i per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Els Plats d’Art

Plats d’Art recull una idea de fa més de cent anys. A l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell “La col·lecció 1875-1936”, a l’apartat dels Academicismes del segle XIX, es reflecteix l’activitat artística de la nostra ciutat de fa dos segles; a l’espai dedicat al paisatgisme es poden veure uns plats de ceràmica fets en col·laboració pel ceramista Marià Burguès i els pintors Llorenç Lladó i Ramon Quer.Madaula

S’ha recollit aquesta idea de col·laboració, que permet perpetuar l’esperit d’una època sota un prisma contemporani. Plats d’Art són unes peces d’inestimable valor i raresa, que simbolitzen la vitalitat artística de la nostra ciutat.

A la primera edició, produïda ara fa quatre anys, hi van col·laborar els artistes locals Lluís Clapés, Alfons Borrell, Fina Miralles, Xavier Oriach i Agustí Puig. En aquesta segona edició, hi col·laboren d'una manera totalment desinteressada: Maria Bosch, Josep Madaula, Joaquim Montserrat, Assumpció Oristrell i Werens, els quals han creat tres plats cadascun, dos per al Memorial Àlex Seglers i un per a la col·lecció del Museu d’Art de Sabadell; tots ells es podran veure en aquesta mostra.

El MusOristrelleu d'Art de Sabadell col·labora amb el Memorial Àlex Seglers, promogut per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament de Sabadell i d'altres entitats i administracions, coordinant la producció del guardó, anomenat Plats d'Art.

El Memorial Àlex Seglers

El Memorial Àlex Seglers té per objecte atorgar un reconeixement a persones, entitats o institucions que treballen per la cohesió social a partir dels valors de la convivència, que fomenten el diàleg en la diversitat de creences i conviccions, que defensen els drets humans i que formulen un horitzó civil comú fonamentat en els principis democràtics compartits.

 

 

Categories: Cultura i esport, Museus i arxiu

<<  252 253 254 255 256 [257258 259 260 261  >>