PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
Febrer
2018

Alcohol, tabac i cànnabis centren la campanya "De què parlem quan parlem de drogues"

Els joves compten amb el SAID com a nou recurs d’assessorament i orientació en drogues

Alcohol, tabac i cànnabis centren la campanya

La campanya De què parlem quan parlem de drogues, centra el seu missatge en el consum d’alcohol, tabac, cànnabis i també de les begudes energètiques. Aquestes són les drogues amb les quals, segons les dades, els i les joves tenen més contacte. Des de principis de febrer fins a final de març, aquesta acció organitzada per l’Ajuntament de Sabadell s’adreça a joves, famílies i docents amb un programa d’activitats destinades a la prevenció del consum de drogues i la promoció de conductes saludables.

Entre les activitats del programa, la Gimcana De què parlem quan parlem de drogues arribarà a més de 1.500 alumnes de 4t d’ESO de la ciutat. A la totalitat de instituts públics i, enguany, cal destacar el fort increment de demandes de Centres Educatius concertats.

S’hi ofereix als joves informació general, es reflexiona sobre els motius de consum, mites i creences relacionats amb aquestes substàncies i s’aborden les habilitats en el desenvolupament de l’esperit crític davant del comerç de drogues. Com cada any, també formaran part del programa , altres sessions i tallers, exposicions i cinefòrums, entre d’altres.

D’altra banda, assenyalar que, aprofitem aquesta campanya per donar a conèixer al màxim de joves possible, la nova assessoria especialitzada a l’Oficina Jove de Sabadell, SAID: Servei d’Atenció i Informació en Drogues. Aquest està principalment adreçat a joves , però també a les seves famílies i a diferents professionals per tal d’orientar sobre qüestions relacionades amb consums de drogues. Conduïda per una professional de Salut, és confidencial i gratuïta.