PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Octubre
2016

Alumnes del Nostra Llar participen en una activitat del Ciutat i Escola per conèixer l’ofici de la fusta

La proposta l’organitzen el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l'Institut Escola Industrial en el marc de la III Setmana de la Fusta de Catalunya

fustagrup18

Uns 50 alumnes de 5è curs de l’Escola Nostra Llar participen aquesta setmana en l’activitat del programa municipal Ciutat i Escola: La fusta i l’ofici dels fusters, impulsada pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Institut Escola Industrial. L’objectiu és acostar a l’alumnat del cicle superior de primària a la fusta i als seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica i fins a arribar als mobles i eines que tots utilitzem cada dia.

L’activitat s’emmarca dins la III Setmana de la Fusta de Catalunya, que es celebra del 14 al 25 d’octubre, fruit de la col·laboració entre el Gremi i l’Escola Industrial, l’únic centre públic de la ciutat on s’imparteix formació professional relacionada amb la fusteria.

La fusta i l’ofici dels fusters permet apropar els més joves a una activitat professional amb un alt grau d’inserció laboral. Tot plegatfustafitxes18 a partir d’una metodologia d’aprenentatge i servei, mitjançant la qual són els alumnes de formació professional de l’Escola Industrial qui transmeten a infants aprenentatges vivencials sobre una formació i una professió que ells mateixos estan aprenent.

L’activitat consta de dues sessions, dimarts 18 i dijous 20 d’octubre. Entre d’altres activitats, els alumnes construeixen un joc de dòmino dissenyatper ordinador. També tallen la fusta i poleixen les peces que finalment s'emportaran a l'escola.

L'activitat també incideix en l’ús de les noves tecnologies per a una professió que moltes vegades tenim associada a una manera de fer exclusivament artesana. Així mateix, la proposta fomenta la col·laboració i treball en equip per assolir un objectiu.

Més informació