PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Desembre
2018

Destacada presència femenina i sabadellenca en la programació als teatres municipals de gener a juny del 2019

Elisabet Casanovas, Rosa Renom, Anna Güell, Sílvia Munt, Paula Valls, Albert Pla, Ramon Madaula, Artur Trias, entre altres, hi seran presents

Destacada presència femenina i sabadellenca en la programació als teatres municipals de gener a juny del 2019

La programació de la temporada artística de gener a juny del 2019 al Teatre La Faràndula, al Teatre Principal i al teatre de Ca l’Estruch –tres dels quatre teatres municipals de Sabadell– consolida l’aposta per la presència femenina i per l’accent sabadellenc.

Així, són diverses les autores, creadores, productores de projectes i intèrprets que hi seran presents, com ara Sílvia Munt, Anna Güell, Marta Buchaca, Carmen Marfà, Soleá Morente, Paula Valls, Laura Conejero..., a més d’Elisabet Casanovas i Rosa Renom. I diversos els noms sabadellencs, com Albert Pla, Artur Trias o Ramon Madaula, els quals conjuguen les seves arrels amb nivells d’excel·lència, cada un  en el seu camp.

La programació l’ha presentada avui la regidora de Cultura, acompanyada per dues responsables de programació del departament, i ha destacat

hi ha tres elements importants en la programació de la nova temporada: la mirada femenina, tant pel que fa a la programació teatral, com musical i de dansa; l’accent sabadellenc i, la vinculació amb les inquietuds de la nostra societat, a través de la visió crítica de diferents artistes

A partir del dijous 6 de desembre les entrades de la programació de gener a juny als teatres municipals ja es podran comprar a la taquilla del Teatre Principal i, en línia, aquí.

Com cada any, des de la regidoria s’ha encoratjat a la ciutadania a regalar cultura per les festes nadalenques, com una opció original per sorprendre la família o les amistats i alhora una forma de posar en valor el treball d’artistes i creadors. Els diferents paquets que posa a disposició l’Ajuntament de Sabadell permeten comprar entrades per a dos o més espectacles diferents d’una mateixa modalitat artística.

La regidora també ha avançat que

enguany l’Ajuntament també vol fer un regal als seus espectadors, sota el lema d’Enganxa’t a la clàssica, posarem a disposició de tots els espectadors de simfònics i cambra unes pre funcions, amb la voluntat de presentar cada un dels concerts de forma amena i divulgativa, per dotar-nos mica en mica de majors coneixements en l’àmbit de la música clàssica

El teatre

Pel que fa a la programació teatral, es continua apostant per un teatre de text reflexiu i de denúncia social. Al Teatre Principal, la temporada començarà el 3 de febrer amb El preu, d’Arthur Miller, dirigida per Silvia Munt i amb el sabadellenc Ramon Madaula i Pere Arquillué encapçalant el repartiment.

El 9 de març serà el torn de La importància de ser Frank, d’Òscar Wilde,  dirigida pel vallesà David Selvas, amb un jove elenc encapçalat pel Miki Esparbé, Paula Jornet, David Verdaguer, Paula Malia i Laura Conejero. I el 14 d’abril arribarà El Chico de la última fila, de Juan Mayorga, dirigida per Andrés Lima i amb un repartiment encapçalat per l’actor Sergi López en la seva tornada als escenaris catalans. I l’11 de maig, en una funció molt sabadellenca i commemorant el centenari de la Colla de Sabadell, es podran veure els Tercets de Joan Oliver, dirigits pel sabadellenc Artur Trias i interpretats per Santi Ricart, Mireia Aixalà, Miquel Agell i Queco Novell.

I al Teatre de Ca l’Estruch es podran veure espectacles molt frescos, que evoquen l’espectador a l’autorreflexió del món en què està vivint. Així doncs, el 23 de febrer es podrà veure Carola, amb l’actriu sabadellenca Anna Güell i la companyia Q-ARTS. I el 27 d’abril, seguint amb el suport a les companyies locals que assagen a Ca l’Estruch, Estrena Morena presentarà per primera vegada el text de l’escriptora Marta Buchaca Una família normal. I el 18 de maig es podrà veure Ovelles una nova producció de la Sala Flyhard. La temporada teatral a Ca l’Estruch s’acabarà el 31 de maig amb l’actriu sabadellenca Elisabeth Casanovas i l’espectacle Kassandra, dirigida per Sergi Belbel.

La música

Pel que a l’activitat musical, Montserrat Chacon ha destacat que

aquesta temporada continuem amb el cicle de música moderna del Principal, també amb marcat accent femení, i hem pogut incloure a la nostra programació concerts de major impacte, que pensem poden interessar a un públic molt divers

Els concerts al Teatre La Faràndula començaran el 19 de gener amb el sabadellenc Albert Pla, que presentarà Miedo. I l’1 de juny Els Catarres presentaran Totes les nostres cançons parlen de tu.

Pel que fa a la programació al Teatre Principal, la música moderna començarà el 16 de febrer de la mà de l’osonenca Paula Valls acompanyada de la seva banda, que oferiran el concert I am, el seu primer treball de llarga durada. I el 4 de maig Soleá Morente presentarà el seu segon disc, Ole Lorelei.

La dansa

A Ca l’Estruch, la programació de dansa de gener a juny del 2919 inclourà 8 produccions, la major part dels quals són el resultat dels processos de creació de dansa contemporània que els artistes residents duen a terme en aquest equipament municipal. Aquestes produccions sovint es poden veure més endavant en molts escenaris del territori català i del panorama internacional.

La primera  proposta serà el 2 de febrer amb la  companyia Free3 Bodies, que presentarà Pilot Project, amb direcció artística de Nadine Gerspacher, Nicolas Ricchini i Anna Sanchez, dins d’un programa de suport a joves creadors. Però també hi haurà propostes que venen de diversos punts del món com Cartes sur table, de Burkina Faso; Attendant James B., de la companyia francesa Art Mouv, o Boys don’t cry, The Dafi Dance Group i Manel Salas.

D’altra banda, el Teatre La Faràndula continua apostant pel clàssic. Així, el Ballet de Catalunya presentarà Don Quixot, de Marius Petipa, el dissabte 23 de febrer.

Per acabar la regidora ha destacat

pensem que la programació que presentem és molt àmplia i variada i alhora coherent i de molta qualitat, en tot cas, serà el públic qui tindrà la darrera paraula