PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
05
Desembre
2017

Disminueix el nombre d’accidents de trànsit a Sabadell durant el 2017

El nombre de persones ferides lleus i greus també decreix, tot i que els morts augmenten a quatre

Disminueix el nombre d’accidents de trànsit a Sabadell durant el 2017

Durant el 2017 ha baixat el nombre d’accidents de trànsit que hi ha hagut a Sabadell respecte als anys anteriors. Les dades registrades fins al 3 de novembre indiquen que s’han produït 1.132 accidents, mentre que durant el 2016 n’hi va haver 1.514. Els accidents, amb 2.379 persones implicades, han provocat 707 ferits lleus i 53 de ferits greus. Tot i el descens de ferits, augmenta el nombre de víctimes mortals, que passa de 2 a 4. Aquestes quatre víctimes han estat dos conductors de motocicleta, un conductor de ciclomotor i un vianant.

Aquestes i altres dades es van presentar al Consell de Seguretat de Sabadell que va tenir lloc el passat 28 de novembre amb presència dels cossos d’emergència i seguretat –Bombers, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional–. Es tracta d’un consell participatiu presidit per l’alcalde, en què es tracten dades sobre seguretat, trànsit i convivència a la ciutat.

El regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, ha destacat que “estem millorant el nivell d’accidentabilitat del trànsit, mantenim la tendència que es va començar l’any anterior d’anar reduint i tornem a la mitjana que tenen les ciutats de la nostra grandària”. Pel que fa a la sinistralitat, el regidor ha dit que “són dades molt bones, perquè van a la baixa, tot i que hi ha quatre accidents mortals. Estem estudiant a fons tots els accidents per veure quines mesures es poden prendre per aconseguir zero morts”.

En matèria de control de la seguretat viària s’han fet intervencions que, amb les dades provisionals fins al novembre, mostren un descens dels delictes penals, tot i que les conduccions sota els efectes d’alcohol i drogues amb taxes inferiors a 0’60 mg/l ja es situen en la mateixa xifra que les que hi va haver durant el 2016.

Accions sobre la seguretat vial

L’objectiu del Govern municipal és eliminar els accidents de trànsit a la ciutat que tinguin conseqüències greus per a la salut de les persones. Per això continuarà aplicant accions que incideixin en la seguretat vial: pacificació del trànsit a la via pública, reordenació de la mobilitat, foment del transport públic, sensibilització ciutadana i formació viària als centres educatius.

La Policia municipal compta, a més, amb una Unitat d’Educació per la Seguretat Viària (UESVI), que s’encarrega de difondre entre la població escolar coneixements sobre la via pública, la seguretat viària, els accidents de trànsit, els primers auxilis i la mobilitat sostenible.L’objectiu és aplicar aquest recurs com a element preventiu que permeti millorar la mobilitat i el respecte normatiu, per garantir la seguretat de conductors i vianants.

Crema de contenidors

Un dels aspectes que es van tractar en el transcurs de la sessió és la crema de contenidors. Entre gener i novembre de 2017, els Bombers han registrat menys contenidors cremats que l’any anterior, una quantitat inferior també a la que s’ha produït a ciutats amb població superior a 200 mil habitants. Sobre aquest tema, els cossos policials estan treballant en una línia d’investigació cada vegada més sòlida.

Seguretat ciutadana

Pel que fa al nombre de fets delictius a la ciutat, han baixat un 13,2% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Entre l’1 de novembre de 2016 i el 31 d’octubre de 2017 s’han conegut 9.601 fets, mentre que l’any anterior aquesta xifra havia estat de 11.065.

Aquestes xifres, juntament amb el lleuger augment de població, situen l’índex delictiu en un 45,69 per mil. De les denúncies presentades, un 65,7% corresponen a delictes de furts, estafes i danys.