PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Setembre
2018

El Ciutat i Escola ofereix aquest curs 375 activitats, entre les quals prop d’una cinquantena de novetats

S’oferirà un total de 45 activitats en anglès i 31 en francès

El Ciutat i Escola ofereix aquest curs 375 activitats, entre les quals prop d’una cinquantena de novetats

El Ciutat i Escola, que posa a l’abast dels centres educatius múltiples propostes per complementar la formació que l’alumnat rep a les aules, constarà aquest curs de 375 activitats, de les quals 47 s’incorporen enguany a l’oferta d’aquest programa municipal. El conjunt de propostes el fan possible 65 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, s'impliquen en l'educació dels infants i joves amb un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona, que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius i fomenten alhora el coneixement i l’estima per la ciutat. Aquest curs el Consell d’Entitats incorpora 3 nous membres: Fundació Vicente Ferrer Sabadell, Associació Êthos i Fundació Naturgy.

Avui, durant la presentació del programa, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha remarcat que

educar no correspon només a les famílies, les escoles o a les administracions. És un repte de ciutat i cal que tots els agents treballem en la mateixa direcció, compartint un mateix objectiu. El Ciutat i Escola n’és un bon exemple, on tothom col·labora per oferir activitats que contribueixen a l’educació.

Equitat en l’accés

Alhora, Berlanga ha destacat la voluntat de treballar per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés a les propostes. És per això que aquest 2018-2019, s’han convocat novament les subvencions adreçades als centres educatius per facilitar la seva participació al Ciutat i Escola. Els ajuts, que sumaran un total de 31.500 €, garantiran una dotació econòmica perquè tots els centres públics de primària i secundària i tots els centres d’educació especial puguin prendre part en les activitats amb cost o per fer front a les despeses de transport relacionades amb les propostes.

Amb la convocatòria d’enguany es consolida el canvi de sistema introduït el curs 2016-2017, per afavorir l’equitat i facilitar que cada centre pugui conèixer a quins recursos pot optar des del moment que es publica la convocatòria de subvencions i abans de cursar la sol·licitud. Anteriorment havien d’esperar fins a la resolució i no tots els instituts hi tenien accés. El fons al qual pot accedir cada centre s’estableix atenent el nivell socioeconòmic de les diferents escoles i instituts i, en segon terme, en funció del nombre d’alumnes.

Cal destacar que ara mateix a l’entorn del 60% de les activitats del Ciutat i Escola són gratuïtes.

Varietat d’àmbits i aprenentatge d’idiomes

Les 375 activitats d’aquest curs estan relacionades amb múltiples camps de coneixement i treballen diferents competències educatives. Es poden consultar les novetats del programa aquí.

Així mateix, destaquen les propostes per reforçar l’aprenentatge de llengües estrangeres. Aquest curs 2018-2019, el Ciutat i Escola oferirà un total de 45 activitats en anglès i 31 en francès.

Noves incorporacions al Consell d’Entitats

Dels 65 membres del Consell d’Entitats Ciutat i Escola, 3 s’incorporen aquest curs a l’organisme:

La Fundació Vicente Ferrer és una ONG compromesa amb la millora de les condicions de vida de les comunitats més desafavorides de l’Índia i que, segons ha comentat la seva representant, Carme Mañalich, aquí a Sabadell treballen per la difusió i sensibilització entre la ciutadania. En paraules de Mañalich,

estem molt contents de formar part del Ciutat i Escola

i ha destacat que amb l’adhesió han tingut una resposta molt positiva.

Per la seva part, en nom de l’Associació Ëthos, que treballa per la rehabilitació i prevenció de conductes addictives, la seva representant, Susana Lànguiz, ha explicat que “amb el Ciutat i Escola ens introduïm a fer prevenció a les escoles, amb tallers molt didàctics i molt pràctics”, en els quals a través d’un joc es potencia la capacitat crítica.  

Construint Ciutat

Una altra de les característiques d’aquesta edició són les activitats vinculades a projectes dels pressupostos participatius Construint Ciutat. Projectes que amb la presència al Ciutat i Escola, amplien la seva vessant educativa. És el cas de l’activitat Fem pinya, donem pit als barris, impulsada per Castellers de Sabadell en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i a partir de la qual es crearan colles castelleres als instituts públics, que al desembre participaran en una mostra conjunta. A hores d’ara, la proposta compta amb 1.450 alumnes inscrits (a banda, usuaris dels espais joves).

Una altra de les propostes vinculades al Construint Ciutat és Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil sobre la diversitat sexual i de gènere, organitzada per Actua Vallès - Ca l’Enredus amb la Regidoria de Drets Civils. I també les activitats Belles Bèsties, Fauna i Plora i Convivència responsable amb animals de companyia, totes tres impulsades per Escola Animal en col·laboració amb la Regidoria de Salut.