PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
12
Desembre
2017

Els barris del Districte 3 celebren el proper dissabte la primera Festa d’Hivern

Aquest és el primer acte dissenyat de forma coordinada i participativa que aglutina tot un districte

Els barris del Districte 3 celebren el proper dissabte la primera Festa d’Hivern
Festa d'hivern, dissabte, 16 de desembre

Amb l’objectiu de fomentar els valors del bon veïnatge, la convivència i el bé comú, arriba aquest dissabte, 16 de desembre, la primera Festa d’Hivern als barris del Districte 3 de la ciutat. Les activitats estaran concentrades al voltant de l’estació de Sabadell Parc del Nord i de la ronda de Navacerrada, davant de la Biblioteca del Nord, però també s’estendran pel carrer de la Bonaigua i l’avinguda de Matadepera.

D’aquesta manera es celebra també que fa més d’un any que es treballa a l’Àgora Nord, un procés pilot d’intervenció comunitària que va néixer el 2016. Es tracta d’una xarxa de veïns i veïnes, associacions i treballadors públics que col·laboren en la detecció i l’articulació de solucions col·lectives davant els problemes que poden afectar el Districte. Durant mesos s’han treballat objectius comuns de manera col·lectiva en diferents comissions de treball amb tècnics de l’Ajuntament, concretament d’Espai públic; Convivència i Seguretat; Ocupació i Inserció Sociolaboral i Comerç, i Intervenció Socioeducativa.

La Festa d'Hivern al parc del Nord és, doncs, un acte lúdic que compta amb la participació i col·laboració de diverses entitats del districte –esportives, educatives, de lleure, del poble gitano...– i és el primer acte dissenyat de forma conjunta coordinada i participativa, que aglutina tot un districte. En total són set barris amb casuístiques i necessitats diferents però amb un objectiu comú: revifar, donar valor a cadascú dels espais i millorar unificant esforços.

Tal com explica el regidor del Districte 3 i regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández: “el treball d’intervenció comunitària amb veïns i veïnes, entitats del Districte 3 i l’Ajuntament està donant fruits. L’Àgora Nord, com a espai constrictiu, participatiu, innovador i transformador de les relacions, és un encert estratègic que s’evidencia en activitats com aquesta primera Festa d’Hivern del Districte, organitzada íntegrament per la Comissió Socioeducativa. Hem de donar les gràcies, per tant, a totes les persones dels barris i als professionals municipals que la fan possible, perquè faran gaudir a la zona d’un Nadal diferent fet amb l’aportació de tothom”.

Entre les activitats previstes a la festa destaquen: passejos gratuïts en un trenet que connectarà l’avinguda de Matadepera amb la ronda de Navacerrada, una mostra d’entitats, activitats per nens, joves i adults (masterclass de Zumba, cagatió, exhibició de hip-hop o grafits...) i la il·luminació d’un nou arbre a la plaça del Forjador, símbol dels canvis al barri. A més, l’avinguda de Matadepera estarà tallada al trànsit amb botigues al carrer i una Fira de Nadal que oferirà una quinzena de parades amb productes gastronòmics i d’altres per guarnir la llar per les festes nadalenques.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora de Comerç, Marisol Martínez, assenyala que “promocionar la ciutat passa per promocionar tots els barris i, en aquest sentit, la Festa d’Hivern d’aquest cap de setmana és un salt qualitatiu important del programa Sabadell Il·lumina, ja que il·lumina de manera simbòlica tot el nord de la ciutat amb un programa d’actes organitzat de manera comunitària, on les associacions, la cultura i el comerç es converteixen en els protagonistes de l’espai públic”.

Programació de les activitats