PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
22
Gener
2018

En marxa el Programa ENFEINA’T per a la contractació de persones aturades de llarga durada

Un total de 17 persones se'n beneficiaran gràcies a la subvenció de prop de 350 mil€ del SOC

En marxa el Programa ENFEINA’T per a la contractació de persones aturades de llarga durada
Programa ENFEINA’T per a la contractació de persones aturades de llarga durada

L’Ajuntament de Sabadell posarà en marxa durant 2018 el nou Programa ENFEINA’T del Servei d’Ocupació de Catalunya amb una subvenció de 348.855,43€, per fer possible que persones en situació d’atur de llarga durada puguin reprendre la seva experiència professional i adquirir una millora de la seva ocupabilitat.

Es preveu la contractació de 17 persones mitjançant l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell SL durant 9 mesos per realitzar obres i serveis en benefici del conjunt de la ciutat. Compta amb un acompanyament d’una persona tècnica que els facilitarà instruments per a la seva incorporació posterior al mercat de treball ordinari un cop finalitzat el seu pas per aquest programa. Els llocs de treball previstos són per a personal auxiliar administratiu, agents energètics, oficials de neteja viària, construcció, instal·lacions i fusteria i personal vinculat amb el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

des de l’Ajuntament continuem treballant per donar el suport a les persones en la seva carrera professional i sumem aquest programa d’ocupació als altres que ja estan en marxa o han de començar durant 2018 i que preveuen beneficiar 364 persones més. Amb aquest programa concret volem donar una oportunitat a gent a reprendre la seva professió després de llarg temps a l’atur.

Segons l’Observatori de l’Economia Local de Sabadell tot i la pèrdua de pes relatiu de les persones aturades de llarga durada respecte del conjunt de persones desocupades, encara són el col·lectiu majoritari. A la ciutat hi ha 5.856 persones en situació d’atur de llarga durada, és a dir, que porten més de 12 mesos a l’atur i aquesta xifra representa el 44% del total.

Inscripció

Per participar en els processos de selecció de les persones que se’n beneficiaran del programa ENFEINA’T s’ha d’estar inscrit a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). De fet, és l’OTG qui deriva les persones candidates a poder participar-hi, per tant, no cal adreçar-se a l’edifici Vapor Llonch per inscriure’s sinó directament a l’OTG.