29
Octubre
2019

Jornada a l’entorn de l’evolució dels productes agrícoles del Parc Agrari de Sabadell

Durant la sessió es presenta el vi Arraona del 2018

Jornada a l’entorn de l’evolució dels productes agrícoles del Parc Agrari de Sabadell

L’evolució dels productes que es cultiven al Parc Agrari de Sabadell és l’element central d’una jornada tècnica que té lloc dimecres 30 d’octubre, a les 18 h, al Museu d’Història de Sabadell. Diferents experts exposen l’estat de la qüestió d’aquests productes de proximitat i qualitat.

Durant la sessió es presentarà l’evolució del cultiu de la vinya de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell, sota criteris de producció ecològica, a càrrec d’Íñigo Haughey, enòleg de la Cooperativa l’Olivera SCCL.

Seguidament el director científic de la Fundació Miquel Agustí –dedicada a impulsar la recerca i el foment de les varietats agrícoles tradicionals catalanes– exposarà les dades referents al projecte de recuperació i obtenció de la varietat “Ceba de Sabadell”.

D'altra banda, en el transcurs de la jornada es farà la presentació de l’oli de Can Moragues. Es tracta d’una aposta per recuperar la producció d’oli de qualitat amb varietats catalanes al rodal. L’enginyer Josep Baiges, director tècnic de la finca Torre Turull, donarà els detalls de la plantació d’oliveres a Can Moragues, que es preveu que començarà a produir oli l’any 2022.

Finalment, es presentaran els productes d’aquestes experiències, concretament la collita del 2018 del vi Arraona i la llavor de ceba de Sabadell, la qual es començarà a repartir a partir del mes vinent entre els horticultors de la ciutat.

La inscripció a la jornada és gratuïta i pot fer-se adreçant-se, per telèfon o correu electrònic, al servei de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell, o bé per mitjà de RuralCat.