PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
29
Maig
2018

L’Ajuntament augmentarà prop d’un 24% les subvencions perquè les AMPA organitzin extraescolars

Els ajuts, que volen incidir en els contextos més desafavorits, volen promoure l’equitat en l’accés a les activitats, fomentant la participació de l’alumnat

Les subvencions que l’Ajuntament atorga a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) per a l’organització d’activitats extraescolars s’han incrementat enguany en 10.000 euros, és a dir, prop d’un 24%, respecte de l’any passat. Així l’administració municipal destinarà 52.000 euros a aquests ajuts (davant dels 42.000 consignats el 2017). Les subvencions volen incidir en els contextos més desafavorits i tenen la voluntat de fomentar l’equitat en l’accés a les extraescolars, promovent la participació de l’alumnat en les propostes.

Aquestes subvencions s’adrecen a les AMPA dels centres educatius públics d’educació primària on es registri un elevat nombre de famílies amb dificultats de caràcter socioeconòmic.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha remarcat que

la capacitat i dinamisme de les AMPA són un element important en el funcionament de les escoles i en les oportunitats que rep l’alumnat. Malauradament, en moltes ocasions la fortalesa i possibilitats d’aquestes entitats són molt limitades per circumstàncies diverses. És per això que treballem per afavorir l’equitat, enfortint les AMPA i donant suport a les situacions més vulnerables

Val a dir que l’impuls a aquests ajuts s’inscriu en els objectius del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Pla Èqxit), que entre altres actuacions aposta per promoure i facilitar l’accés a les activitats extraescolars als infants i joves de tota la ciutat, tot reduint les diferències de rendiment acadèmic derivades de situacions desafavorides i de necessitats educatives especials.

El període de sol·licitud de subvencions és obert fins al proper 3 de juny, però, en ser diumenge, es podran presentar sol·licituds fins al dilluns 4. Tota la informació sobre la convocatòria es pot consultar aquí.