PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Juny
2018

L’Ajuntament publica una guia d’educació digital adreçada a les famílies

La publicació s’ha elaborat a partir de dubtes i problemàtiques expressats per pares i mares en diversos tallers

L’Ajuntament publica una guia d’educació digital adreçada a les famílies

Enraonem d’educació digital? Guia de testimonis i reflexions sobre la transformació digital de la vida familiar és el títol de la publicació que l’Ajuntament de Sabadell ha impulsat per proporcionar a pares i mares una eina de suport sobre l’ús que els fills i filles fan de les noves tecnologies. La guia s’ha elaborat, de forma molt pràctica, a partir dels dubtes i les problemàtiques que els pares i mares van traslladar durant una sèrie de tallers celebrats l’any passat a diferents zones de la ciutat.

Així, la guia està pensada per donar resposta, o si més no generar reflexions, sobre situacions que es produeixen en el dia a dia de moltes llars. L’edició de la publicació s’emmarca en la tasca del programa Tàndem Família Escola que, coordinat des de la Regidoria d’Educació i amb el suport de la Diputació de Barcelona, treballa per reforçar la tasca educadora de les famílies.

El contingut de la guia s’estructura per blocs i a partir de preguntes que pares i mares han plantejat durant les sessions dels tallers a l’entorn de temes com la pressió social i el paper dels centres educatius, l’actitud davant els dispositius mòbils, els riscos de generar una dependència, on posar els límits, l’escletxa digital o els perills i pors que els pares i mares tenen sobre l’ús d’Internet, videojocs i xarxes socials. Així mateix, la guia inclou recursos addicionals perquè les famílies puguin ampliar informació.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga,

la magnitud dels canvis que s’han produït els darrers anys en la manera de comunicar-nos ha fet possible una comunicació més ràpida i efectiva, però alhora comporta una sèrie de perills per a infants i joves. Ens trobem davant la primera generació de mares i pares que ha de gestionar aquesta nova situació i per això aquesta guia ha volgut posar sobre la taula inquietuds i dubtes de les famílies, oferint recursos perquè cadascú pugui trobar la millor manera de gestionar les noves tecnologies a casa i amb els seus fills i filles.