CA EN ES
NOTÍCIES
14Desembre

L’Eixample guanya espais de vianants amb l’ampliació de dues places

A partir d'ara, els vianants tenen prioritat al carrer de Buxeda

L’Eixample guanya espais de vianants amb l’ampliació de dues places

Els treballs de millora de la mobilitat a l’Eixample han permès que el barri guanyi espais per a vianants. D’una banda, s’ha ampliat l’espai públic de la plaça d’Indíbil i Mandoni i, de l’altra, s’ha convertit en prioritat de vianants part del carrer de Calvet Estrella per unir les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas.

Per ampliar l’espai públic de la plaça d’Indíbil i Mandoni, aquests dies s’han fet els treballs per convertir el carrer de Buxeda –entre el carrer de Sant Sebastià i el carrer de Ferrer de Blanes– en un espai de prioritat dels vianants, que s’incorpora a la plaça i per on no podran accedir els vehicles des de la carretera de Barcelona.

Les obres han consistit en la col·locació de barreres de protecció en la intersecció del carrer de Buxeda amb la carretera de Barcelona per garantir la seguretat d’aquest nou espai, la modificació de la senyalització de trànsit i la ubicació de jardineres a l’entrada del carrer de Buxeda, cantonada amb el carrer de Sant Sebastià. L'accés als guals del carrer de Buxeda es fa des del carrer de Sant Sebastià.

Una gran plaça a l’Eixample

L’Eixample té des de fa uns mesos les dues places més grans de la zona unides per un carrer de vianants. El carrer de Calvet d’Estrella va passar a ser de vianants entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Fra Luis de León. D’aquesta manera les places de Montserrat Roig i del Metre Planas estan unides per un carrer de vianants que permet crear un gran espai d’ús ciutadà, amb millores de la mobilitat i de la seguretat per a les persones.

Els treballs es van fer al juliol i al setembre es van completar amb la col·locació de jardineres al mateix carrer per ordenar l’espai i crear la continuïtat visual de l’espai de plaça.

Aquest tipus d’intervenció de canvi d’ús de l’espai públic es realitza de forma anticipada, per mitjà d’elements lleugers, barats i ràpids, com ara pintura vial, senyalització vertical, pilons, barreres de protecció i jardineres, mentre s’estan redactant els projectes d’obres de transformació física d’aquests espais.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat que “treballem perquè els ciutadans recuperin el protagonisme dins l’espai públic i amb aquestes actuacions hem ampliat la zona d’estada per a les persones en dos punts importants de l’Eixample”.