PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Gener
2019

L’Estruch ofereix als centres educatius assajos oberts de vuit espectacles, aquest semestre

Volen acostar més d’un miler d’alumnes a les arts escèniques i donar-los la possibilitat d’interactuar amb artistes professionals

L’Estruch ofereix als centres educatius assajos oberts de vuit espectacles, aquest semestre

L’Estruch inicia els propers dies la programació d’aquest semestre d’assajos oberts adreçats a alumnes. Les sessions, que són gratuïtes i formen part de les activitats que el programa municipal Ciutat i Escola posa a l’abast dels centres educatius, volen acostar els estudiants a les arts escèniques i alhora donar-los la possibilitat d’interactuar amb artistes professionals. Per això, en cadascuna de les trobades, es mostren als assistents fragments d’una de les produccions que es troben en procés de creació a l’Estruch. Fins al juny, s’han programat 8 sessions d’assajos oberts d’un total de 8 espectacles, que es sumaran als 7 que es van oferir al primer quadrimestre de curs. D’aquesta manera, el 2018-2019 s’hauran ofert una quinzena d’assajos oberts. El curs passat l’activitat va registrar més de 1.370 assistents.

Els espectacles d’aquest semestre corresponen a diverses disciplines artístiques i s’adrecen a estudiants de diferents etapes educatives. Als assajos, infants, joves i alumnat d’escoles d’adults poden conèixer de prop la feina desenvolupada per companyies i artistes i compartir aportacions i opinions sobre el que veuen durant les sessions.

Amb la proposta, es treballen competències educatives com l’artística i cultural i la comunicativa lingüística i audiovisual. Així mateix, els assistents a l’assaig obert poden gaudir de promocions de descompte i entrades gratuïtes als espectacles programats a L’Estruch. L’activitat, alhora, dona a conèixer l’equipament municipal entre la ciutadania, difonent la tasca que s’hi porta a terme en la creació, producció i difusió culturals i treballant en la creació de nous públics.

Entre els mesos de gener i juny, els espectacles que L’Estruch posa a l’abast dels centres educatius (prèvia inscripció) són:

  • Epizentro, de la Companyia Solano Barbal (circ)
  • Pilot Project, de la Companyia Fre3 Bodies (dansa)
  • La viudes, d’Agnès Sales i Hector Plaza (dansa)
  • Sorry for Paradise, de la Compagnie Julie Pichavant (teatre de nous formats)
  • Fil de la Companyia, de Madame Gaüc (circ)
  • Equilibrios contrarios, d’Andrés Vázquez-Prada Batet (circ)
  • Peix, de la companyia Hotel Iocandi (circ)
  • Experiment, de l’Escola Rogelio Rivel (circ)

Tota la informació sobre els espectacles i les inscripcions es pot consultar aquí.

Programa d’activitats educatives

Els assajos oberts formen part del Programa Educatiu de l’Estruch, que inclou diferents activitats adreçades a l’alumnat dins l’àmbit de la creació, producció i difusió artístiques. Entre les propostes, hi ha visites a l’equipament per acostar-se a les arts en viu, als artistes d’una fàbrica de creació o per aprofundir en la relació entre les noves tecnologies de la comunicació i l’art contemporani. Els tallers de dansa, activitats de circ, hip-hop, arts visuals o teatre també formen part del programa.