PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Gener
2019

L’itinerari “Històries del carrer” permet conèixer anècdotes, fets i personatges curiosos del Sabadell antic

Tindrà lloc aquest diumenge, al matí de 12 a 2, basat en textos de Marian Burguès, Joan Sallarès, Feliu Gambús, Josep Costajussà i Emili Hierro, entre altres

L’itinerari “Històries del carrer” permet conèixer anècdotes, fets i personatges curiosos del Sabadell antic

El diumenge 20 de gener, al matí de 12 a 2, el Museu d’Història de Sabadell organitza l’itinerari Històries del carrer. Es tracta d'un recorregut per conèixer les principals anècdotes i fets curiosos, siguin o no del tot certs, que s'expliquen sobre la nostra ciutat i els seus habitants. Es tracta d’una activitat gratuïta, per a la qual cal inscriure’s prèviament al Museu.

L’itinerari permet conèixer històries, anècdotes i fets curiosos que han anat passant al llarg del temps pels carrers de Sabadell. L’objectiu és que la ciutadania s’acosti a la vida i als costums populars dels sabadellencs, a partir de successos, fets curiosos, refranys, llegendes i també personatges singulars que han viscut a la nostra ciutat al llarg del temps, el record dels quals ha arribat fins avui.

Molts dels fets que s’hi explicaran s’han extret de llibre Sabadell del meu record, de Marià Burguès. Però també n’hi ha d’altres que s’han tret d'escrits d'altres sabadellencs com ara Joan Sallarès, Feliu Gambús, Josep Costajussà, Emili Hierro i Antoni Grau, entre altres.

Així, els ciutadans que segueixin l’itinerari podran conèixer què feia un clavetaire o de què s'encarregava un sereno, qui era en Molar –un home necessari que tenia per ofici "tirar pits"– o per què servia la llet de burra que receptaven els metges. Però també qui va ser Míster Sequah –que va aterrar a Sabadell per vendre els seus màgics productes–, com van rebre els sabadellencs la reina Isabel II –convidada per Pere Turrull, "el Rico Catalán"– i què volen dir algunes locucions tèxtils com per exemple “no perdre el fil” o expressions locals com "no siguis xaix".