PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
22
Febrer
2017

La 2a edició de la Nit de la Ciència estarà destinada al càncer colorectal

L’acte central tindrà lloc el 18 de maig a Sabadell

La 2a edició de la Nit de la Ciència estarà destinada al càncer colorectal

La Nit de la Ciència és una iniciativa organitzada conjuntament per la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí (FPT), la Fundació Olga Torres (FOT) i l’Escola Superior de Disseny ESDI, a més del suport d’entitats, empreses i institucions ciutadanes que hi col·laboren.

Té com a objectiu posar en valor la rellevància de la ciència en la vida de les persones, fomentar l’interès dels joves per la carrera científica i recollir fons per ser destinats a projectes de recerca concrets escollits per la comissió organitzadora.

L’acte central tindrà lloc el dijous, 18 de maig, a 2/4 de 9 del vespre, a l’Auditori de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Serà presentat pel periodista sabadellenc Xavier Andreu i amb les actuacions del Cor Vèrtex de l’Escola Pia de Sabadell i del mentalista David Baró. 

En el decurs de l’acte es concediran diferents premis, beques i reconeixements a l’activitat científica per part de les diferents entitats organitzadores.

  • La Fundació Olga Torres donarà una dotació de 9.000 euros per un treball de divulgació sobre el càncer colorectal.
  • Beques UAB oferirà 3 contractes postdoctorals del projecte P-Sphere del programa de la Unió Europa Cofund.
  • Beques Taulí lliurarà 2 ajuts d’incentivació de la recerca per a estudiants de Medicina.
  • Reconeixement als guanyadors del Premi Fem + Matemàtiques 2017, adreçat a alumnes de segon d’ESO de Sabadell i en col·laboració amb l’Associació de Barcelona per l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques, i també als guanyadors del Premi Montserrat Miró 2016 als millors treballs de recerca de segon de batxillerat que organitzen la Fundació Bosch i Cardellach, l’Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental.

Les entrades es posaran a la venda properament i es podran adquirir a les seus de les entitats organitzadores. També hi haurà tiquets de fila 0.

El diagnòstic precoç del càncer de còlon, serà el projecte beneficiari d’enguany

Els beneficis de La Nit de La Ciència i el Coneixement d’enguany es destinaran a l’estudi del microbioma i metaboloma intestinal pel diagnòstic precoç del càncer colorectal. El projecte es proposa analitzar la composició microbiana i el perfil de molècules presents al nostre sistema digestiu amb la finalitat d'avaluar la seva aplicabilitat com a eina pel diagnòstic precoç del càncer de còlon i altres càncers molt freqüents. Aquest biomarcador, combinat amb altres tests com el de sang oculta en femta, augmentaria la sensibilitat i especificitat en el cribratge del càncer colorectal i altres càncers.

Aquest estudi també ha de contribuir al coneixement de la complexa interacció entre l'home i els microorganismes que l'habiten i ajudarà a entendre quin pot ser el seu paper en el desenvolupament del càncer.