PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
abril
2017

La Biblioteca de Ponent acull el Barçakids, una de les noves propostes d'aquest curs del Ciutat i Escola

L'activitat, impulsada per la Fundació FC Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament, té lloc entre el 19 i el 28 d'abril i hi participaren més de 375 infants

La Biblioteca de Ponent acull el programa Barçakids, adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys de les escoles de primària de tot Sabadell. A la proposta, una de les novetats d’enguany del programa municipal Ciutat i Escola i que té lloc entre el 19 i el 28 d’abril, hi participen més de 375 infants.

L’objectiu d’aquest programa, impulsat per la Fundació FC Barcelona i de l’Ajuntament de Sabadell, és consolidar valors associats a l’esport i promoure en els nens i nenes l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que els ajudin a créixer personalment i col·lectivament. Tot plegat a partir del rigor pedagògic per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors.

Les propostes es duran a terme a la Biblioteca de Ponent, pl. d’Ovidi Montllor, 5, al barri de Can Rull, la qual manté un fons especial dedicat a l’esport que inclou documents relacionats amb les diverses disciplines esportives, com també relacionat amb la nutrició, l'exercici, la psicologia i les entitats esportives.

El programa Barçakids s’estructura en cinc unitats didàctiques, cada una de les quals correspon a un valor vertebral, tot i que es pot trobar un mateix valor en diverses unitats didàctiques però amb enfocaments diferenciats. Es tracta de l’esforç, motor de superació; el respecte, la clau de la convivència; el treball en equip, la força de la unió; la humilitat, l’èxit de la senzillesa, i l’ambició, l’impuls de créixer.

L’escola ha d’escollir un valor i un esport entre: atletisme, futbol, hoquei, handbol i rugbi adaptat. L’activitat s’estructura al llarg d’un dia, de 9.30 a 16 h, a partir de quatre mòduls de treball, tots de marcat caràcter participatiu i lúdic que són els següents:

  • Entra! (mòdul de coneixement, 1 h) a partir d'activitats i dinàmiques diverses es crea un entorn de presentació i descoberta sobre els valors.
  • Actua! (mòdul d'acció, 1 h) a partir d'una activitat d'anàlisi i participació es posen en pràctica els valors tot reflexionant sobre la seva presència i importància a la vida quotidiana i a l'esport.
  • Juga! (mòdul de joc, 1.30 h) mitjançant la pràctica d'un esport es posa de manifest allò que s'ha après en els mòduls anteriors. D'aquesta manera els infants aprenen els beneficis dels valors que s'estan treballant.
  • Connecta't! (mòdul de síntesi, 1.30h) com a tancament de la sessió es promou la reflexió sobre el conjunt de les activitats portades a terme, l'expressió de compromisos i l'avaluació sobre la capacitat d'interiorització dels valors treballats.

Portaran a terme l’activitat: l’Escola Bertran –alumnes de 3r i 4t–, l’Escola Alcalde Marcet –alumnes de diferents cicles–, l’Escola Joan Maragall –alumnes de 2n–, l’Escola Torreguitart –alumnes de 1r i 2n–, l’Escola Jaume Viladoms –alumnes de 5è i 6è–, l’Escola Miquel Carreras –alumnes de 4t–, l’Escola Catalunya –alumnes de 3r– i l’Escola Gaudí –alumnes de 5è i 6è.

Enllaços:

www.fcbkids.cat

https://fundacio.fcbarcelona.cat/programes/barcakids

http://www.sabadell.cat/bims