PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Maig
2019

La jornada ‘Sabadell lliure de sexisme’ apel·larà al compromís de tothom per lluitar contra les violències masclistes

El divendres 31 de maig, a les 19 h, a la plaça del Treball

La plaça del Treball acollirà el proper divendres, 31 de maig, una sèrie d’accions dins la campanya Sabadell Lliure de Sexisme. La iniciativa començarà a les 19 h i vol sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes, apel·lant el compromís de tothom en la detecció i lluita contra qualsevol tipus de discriminació sexista o comportament violent. És vol incidir així en el drets de les dones de transitar per qualsevol lloc i gaudir de tots els espais, inclosos els d’oci, en plena llibertat i amb seguretat.

Amb aquests objectius, la jornada del 31 de maig inclourà tant accions adreçades a públic jove i adult com també activitats familiars. Així, a les 19 h tindrà lloc el concert de “Xiula” per a infants i durant tota la tarda a la plaça hi haurà un espai de jocs infantils.

Entre les propostes per a joves i adults, a les 19.30 h començarà una marxa exploratòria pel barri de Gràcia. Una activitat adreçada a dones i a càrrec del Col·lectiu Punt 6 que vol identificar punts del barri que es viuen com a insegurs amb la voluntat de contribuir a crear rutes on les dones se sentin més segures i amb la confiança de moure’s per l’espai públic sense por.

A les 10 del vespre, la plaça del Treball acollirà el concert del grup de rap Tribade. També durant la jornada s’instal·larà a la plaça el Punt Lila que, en diferents ocasions i, sobre tot, coincidint amb la Festa Major, surt al carrer per oferir un espai d’informació i orientació, així com d’atenció davant determinades situacions.

Sabadell Lliure de Sexisme és una campanya impulsada per Ajuntament de Sabadell, la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i associacions i persones compromeses que treballen per una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. Rep, a més, el suport de diversos organismes i administracions.