PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Març
2019

La Marató de Sang a Sabadell anima els donants a fer-se “sangfluencers” per motivar a altres a fer donacions

Tindrà lloc dimecres 3 d’abril, al Casal Pere Quart, de 10 a 21 h

La Marató de Sang a Sabadell anima els donants a fer-se “sangfluencers” per motivar a altres a fer donacions

Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer. Aquesta serà la idea central de la Marató de Sang de Sabadell, que se celebra el proper dimecres 3 d’abril, al Casal Pere Quart, de 10 a 21 hores. El Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre el veïnat. La campanya l’organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Escola l’Estel, Creu Roja Sabadell i l’Associació de Diabetis de Catalunya.

El repte que planteja la Marató és que a més de donar sang és important explicar-ho a les xarxes socials, als grups de d’amics i familiars, o bé dir-ho a la feina o veïnat. L’objectiu és sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer (un dels hashtags de la campanya, juntament amb #bloodfuencer i  #MsangSabadell) per poder difondre la marató de donació a les xarxes socials.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, que sigui més gran de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada. Per donar-ne no cal estar en dejú. El web www.donarsang.gencat.cat  dona resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

Dades sobre la donació

Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Es pot donar sang més d’una vegada l’any. Les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

El  Banc de Sang fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.