PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
30
Maig
2018

La unió de les places del Mestre Planas i Montserrat Roig es consolidarà amb una transformació al carrer de Calvet d’Estrella

L’experiència de pacificació de l’Eixample es consolida amb l’ampliació de la plaça d’Indíbil i Mandoni

La unió de les places del Mestre Planas i Montserrat Roig es consolidarà amb una transformació al carrer de Calvet d’Estrella

Un any després que s’iniciés el procés per recuperar espai públic per a la ciutadania a l’Eixample, el model es consolidarà amb nous projectes de supressió de vials al carrer de Calvet d’Estrella i a la plaça d’Indíbil i Mandoni, que ahir van presentar als veïns el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez; el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i el regidor del Districte 1, Ramon Vidal.

El 21 de juliol de l’any passat l’Ajuntament va tallar definitivament la circulació de vehicles al tram del carrer de Calvet d’Estrella que separa les places del Mestre Planas i de Montserrat Roig, coincidint amb la Festa Major del barri. Aquesta actuació era el resultat del compromís contret pels representants polítics municipals amb els veïns.

Un any després del bon funcionament de la pacificació, portem als veïns una nova proposta d’urbanització d’aquest espai, que permetrà unir definitivament les dues places i dotarà l’Eixample d’una zona de vianants de 13.500 metres quadrats,

ha afirmat Fernàndez.

El projecte preveu eliminar les voreres del carrer de Calvet d’Estrella i elevar la calçada fins a anivellar-la amb el paviment de les places, creant una nova zona d’estada. La introducció de verd urbà comportarà una gran millora paisatgística, amb la incorporació d’una nova línia d’arbrat situada dins de grans escocells per millorar la superfície d’infiltració i per tal d’aprofitar els recursos hídrics al màxim.

La combinació de paviments generarà una sèrie de catifes de diferents textures amb l’objectiu de singularitzar l’àmbit, com un espai de transició entre les dues places. L’actuació s’acompanyarà de nou mobiliari urbà per tal de millorar l’àmbit com a lloc d’estada per a la relació veïnal. També es milloraran els passos de vianants a  la cruïlla del carrer de Fra Luis i l’accés a les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas en aquest punt.

Ampliació de la plaça d’Indíbil i Mandoni

Al desembre passat també es va millorar l’Eixample amb l’ampliació de l’espai públic de la plaça d’Indíbil i Mandoni per als veïns. Els treballs van convertir el carrer de Buxeda, al tram entre el carrer de Sant Sebastià i el carrer de Ferrer de Blanes, en un espai de prioritat dels vianants que s’incorporava a la plaça i per on no circulen els vehicles des de la carretera de Barcelona.

Ara aquella experiència es consolida i es convertirà en plaça tot aquest àmbit. Per fer-ho s’elimina el vial, tot garantint l’accés als guals. S’hi farà un paviment únic que unirà la plaça actual i el que fins ara era carrer de Buxeda, que tindrà una superfície de 1.595 metres quadrats. A més, s’hi farà una nova àrea de jocs i hi haurà més arbrat i nou mobiliari.