PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Juny
2017

Les biblioteques municipals i els Saballuts col·laboren per fomentar la lectura i el món casteller

Organitzen un joc a la biblioteca i un taller de castells

Les biblioteques municipals i els Saballuts col·laboren per fomentar la lectura i el món casteller

Les Biblioteques Municipals de Sabadell (BiMS) i els Castellers de Sabadell col·laboraran la setmana vinent en una acció que combina el foment a la lectura i el món casteller. Es tracta d’un projecte, anomenat Colla Castellera de la Canalla Lectora, que s’adreça a infants de 7 a 10 anys i que pretén difondre el coneixement del món casteller combinant la lectura d'un conte, un joc i, finalment, un taller de castells.

Els infants que hi participaran hauran llegit prèviament El viatge de la Shalaka, de Dolors Rovira i Anna Mongay. El primer taller serà el dimarts 6 de juny, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Vapor Badia i els participants faran un joc de preguntes i respostes sobre el llibre. Formaran grups –colles– d’entre 3 i 4 membres, que aniran aixecant unes peces com si fossin castells, seguint els passos que veuran projectats en una pantalla. Per aixecar un castell caldrà respondre correctament quatre preguntes, que corresponen a la pinya –o pinya més folre–, el tronc, els dosos i l’aixecador, i l’enxaneta. La finalitat és simular, durant l’hora que dura el taller, una diada castellera, per això l’activitat està dissenyada per acabar aixecant tres castells i un pilar.

L’endemà, el dimecres 7 de juny, a les 7 de la tarda, el mateix grup de nens i nenes faran un taller d’iniciació als castells al local dels Castellers de Sabadell.