PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Febrer
2017

Més de 1.300 alumnes participaran de les activitats de l’Associació Espanyola contra el Càncer

L’AECC és una de les entitats que aquest curs s’ha integrat al Consell d’Entitats Ciutat i Escola

Més de 1.300 alumnes participaran de les activitats de l’Associació Espanyola contra el Càncer

Més de 1.300 alumnes, d’entre 1r i 4t de primària, de 17 centres educatius participaran en alguna de les activitats que l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ofereix aquest curs escolar en el marc del programa municipal Ciutat i Escola: El bosc encantat: taller d'educació emocional; Menjar bé és divertit, i Protegir-se del sol és divertit.

L’activitat més demanada pels centres és El bosc encantat. Adreçada a cicle inicial de primària, és un taller d’educació emocional en què, a través d’un bosc ple de personatges fantàstics, els alumnes reflexionen sobre sentiments i emocions. Amb la proposta, i de la mà d’una psicòloga de l’AECC, els nens i nenes treballen la consciència emocional i reforcen elements protectors per conrear una bona salut emocional durant l’adolescència, potenciant estratègies de control davant les addiccions i els comportaments de risc.

Menjar bé és divertit, és una activitat adreçada també al cicle inicial i que vol promoure els hàbits de vida saludable, tant pel que fa a l’alimentació com a la necessitat d’una vida activa. En aquest cas, el professorat pot triar entre dues opcions: un taller més pràctic on l’escola aporta els ingredients per elaborar un esmorzar saludable o un altre de més teòric, amb la composició d’un mural on participarà tot el grup classe.

En el cas de Protegir-se del sol és divertit, està pensada per a nens i nenes del cicle mitjà de primària. Dirigit per un psicòleg o psicòloga de l’AECC, aquesta activitat vol reforçar coneixement i actituds relacionades amb l’exposició solar. La proposta consta d'una introducció sobre els hàbits adequats per exposar-se al sol i es realitza un joc en equips, que permet treballar i repassar aspectes bàsics de prevenció. Es complementa amb una xerrada optativa, adreçada als pares i mares.

Actua contra el càncer

L’AECC s’ha adherit aquest curs al Consell d’Entitats Ciutat i Escola, reforçant així diferents aspectes relacionats amb la prevenció de la salut.

Val a dir, així mateix, que l’AECC ofereix una quarta activitat en el marc del Ciutat i Escola. Es tracta d’Actua contra el càncer, adreçada a alumnat de 5è i 6è d’educació primària. Una proposta de formació a través d’Internet, distribuïda en sis mòduls temàtics –càncer, tabac, alcohol, alimentació, exercici físic i exposició solar–, que el tutor o tutora pot desenvolupar a l’aula de manera autònoma o, si ho prefereix, sol·licitar la col·laboració d’una professional de l’AECC que es desplaça a l'escola.