PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
28
Desembre
2017

S’estrena el Programa UBICAT per a persones en recerca de feina

Es preveu atendre 350 persones durant el 2018

S’estrena el Programa UBICAT per a persones en recerca de feina

L’Ajuntament de Sabadell posarà en marxa durant el 2018 el nou Programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya per millorar l’ocupabilitat de persones en recerca de feina amb actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional. El SOC subvenciona el programa amb 153.080 euros.

L’objectiu general d’UBICAT és atendre de forma personalitzada cada participant. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “és una bona notícia poder comptar amb un programa més que ajudi les persones de forma individualitzada a orientar la seva carrera professional i posar els fonaments per trobar una feina”.

Es preveu atendre 350 persones durant el proper any, el que suposa un total de 2.800 hores d’orientació laboral. La idea és que cadascuna de les persones faci una mitjana de 8 hores d’accions d’orientació amb sessions individuals i grupals. En funció de les seves necessitats, els participants podran sobrepassar el límit de 35 hores d’orientació, sempre que correspongui a col·lectius prioritaris. Com a mínim cada persona passarà per 5 accions diferents.

El plantejament d’UBICAT és analitzar l’ocupabilitat de cadascuna de les persones participants i definir el seu projecte professional. Es treballaran, per exemple, aspectes motivacionals, el coneixement d’eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o la capacitació digital. En paral·lel es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè el participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

El nou programa s’adreça a les persones en situació d’atur d'especial vulnerabilitat; les inactives que han deixat de buscar perquè tenen poca confiança en trobar-la; i finalment, a aquelles persones treballadores que d'acord amb les condicions precàries del mercat de treball no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals. Entre aquests col·lectius es prioritzaran les persones amb un baix nivell formatiu i de qualificació o poca experiència laboral, més grans de 45 anys i altres en risc de vulnerabilitat que quedin excloses d’altres tipus de serveis especials.

Inscripció

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat principalment a Sabadell. Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.