PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
abril
2017

Sabadell acull la primera fira comarcal sobre la Formació Professional

L’Apropa’t a l’FP pretén reforçar l’orientació acadèmica i laboral per a tothom

Sabadell acull la primera fira comarcal sobre la Formació Professional

Amb l’objectiu de fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de la Formació Professional a Sabadell i de reforçar l’orientació acadèmica i laboral per a tothom, avui s’ha inaugurat l’Apropa’t a l’FP, la primera fira d’abast comarcal dedicada a la Formació Professional.

El certamen es celebra avui, demà dijous i dissabte, dia 22, a la Fira Sabadell i acull conferències específiques sobre una vuitantena de cicles formatius de 21 famílies professionals adreçades a l’alumnat que ha de decidir el seu itinerari formatiu, però també ponències d’interès general dins de l’àmbit educatiu i laboral i obertes a tot tipus de públic. Així mateix, la fira disposa d’un espai de diàleg amb professionals d’unes 50 empreses, la presència de centres de formació i idiomes i espai d’orientació personalitzada, com també un servei d’informació sobre l’autoocupació i la creació de la pròpia empresa. Tot plegat, d’accés gratuït.

Precisament amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de tothom, l’Apropa’t a l’FP ha previst per al proper dissabte una jornada adreçada especialment a les famílies i al públic en general. Una jornada on, a més de la zona d’exposició i orientació, s’han programat múltiples xerrades sobre com donar suport als fills si no tenen una vocació clara o tenen dificultats per obtenir el títol d’ESO, què implica la mobilitat internacional per estudiar o treballar fora, les diferents sortides de la Formació Professional, els mecanismes per acreditar l’experiència laboral, la preparació d’un currículum en anglès o la formació professional i inserció laboral adaptada, entre moltes altres opcions. La inscripció a les xerrades generals encara és oberta a través de l’aplicació (APP), específica de la Fira.

Avui, durant el recorregut inaugural, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha comentat que "la Formació Professional és una sortida laboral que recull molt del talent que genera la ciutat. I Sabadell és un referent en el món de l’FP, perquè tenim una indústria molt potent en aquest camp i també molt de coneixement”. I ha afegit que "som conscients que una societat amb la gent formada i especialitzada és molt més resistent a la crisi”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que "el món laboral pateix una mancança de professionals tècnics qualificats, per això impulsem aquesta fira, que pretén ajudar en l’orientació dels més joves i a prestigiar aquest tipus d’estudis sovint menystinguts malgrat tenir moltes oportunitats laborals”.

L’Apropa’t a l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de nombrosos centres de formació, professionals i empreses i es pot visitar avui dimecres, fins a les 15 h, dijous 20 d'abril, de 8.45 a 19 h, i dissabte 22 d'abril, de 10.45 a 14 h.

Sabadell Orienta

Aquesta fira s’emmarca en la nova estratègia municipal Sabadell Orienta, que pretén fomentar l’orientació acadèmica i professional per, entre altres objectius, reduir l’abandonament escolar prematur, entès com el percentatge de persones d’entre 18 i 24 anys que, com a màxim, ha acreditat l’educació secundària obligatòria i no continua amb els ensenyaments postobligatoris. Les dades situen l’abandonament escolar prematur en un 18% a Catalunya i en un 19,4% a Espanya.

En aquest marc, Sabadell Orienta, que formarà part del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu que està elaborant l’Ajuntament, revisarà i coordinarà les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per lluitar contra l’abandonament escolar prematur i contribuir a situar-lo per sota del 15%, tal com marca la Unió Europea per a l’any 2020, consolidant alhora Sabadell com a ciutat orientadora i col·laborant a la millora global dels diferents serveis d’orientació.

Videoclip

Entre les accions impulsades per Sabadell Orienta, s’ha promogut un videoclip, obra de l’autor sabadellenc Nel·lo C, amb l’objectiu de fer arribar als més joves la importància de la formació.

El vídeo sencer es presentarà el dissabte 22 d’abril a la Fira Sabadell.

Vídeo 

Oferta de Formació Professional a Sabadell

A Sabadell s’imparteixen 22 cicles formatius de Grau Mitjà de 16 famílies professionals (inclosa la família d'ensenyaments esportius de règim especial) i 28 cicles formatius de Grau Superior (25 de règim ordinari més els 3 d'Arts Plàstiques i disseny de l’Escola Illa) d’un total de 18 famílies professionals (16 de règim ordinari i 2 famílies d'Arts Plàstiques i Disseny).

Pel que fa al nombre d’alumnes, a Sabadell hi ha 4.377 estudiants de Formació Professional (2.398 de Grau Mitjà; 1.857 de Grau Superior ordinari i 122 de Grau Superior Arts Plàstiques i Disseny).

Informació sobre l’Apropa’t a l’FP