PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
25
Gener
2018

Trobada a Sabadell del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya

Sabadell és un dels municipis proposats en adherir-se a la xarxa

Trobada a Sabadell del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya

L’edifici del Vapor Llonch ha estat avui l’escenari d’una nova trobada del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. Aquesta xarxa per a la millora de la formació professional està integrada pels Consells de l'FP de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, l’Hospitalet, Mataró, Rubí, Granollers i El Prat de Llobregat. Sabadell ha estat la ciutat amfitriona com un dels municipis proposats en adherir-se a la xarxa.

Durant la trobada el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha apuntat que el

compromís de l’Ajuntament de Sabadell amb la Formació Professional, ha portat a impulsar el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit Conca del Ripoll-Riera de Caldes. En representació dels 14 municipis del nostre Consell, veiem en aquest Fòrum una bona oportunitat per constituir un grup de força de cara a millorar, ampliar i posar en valor la Formació Professional i per a la Ocupació així com la formació al llarg de la vida i les vies de millora de la qualificació professional.

Navarro també ha indicat que amb la possibilitat de formar part del Fòrum

tindrem l’oportunitat de conèixer més en profunditat les accions que s’estan impulsant a Catalunya i estrènyer també el contacte amb altres municipis que estan treballant molt intensament en l’àmbit de la formació professional.

Entre els propòsits immediats del Fòrum, hi ha marcar les línies futures de treball i refermar-se com a actor imprescindible en el marc de l'FP. Entre els membres del Fòrum s’estableix el compromís de treballar coordinadament i facilitar la transferència de coneixements i experiències. Així mateix, es vol propiciar que els membres es puguin presentar com a Fòrum davant de les instàncies que pertoquin per defensar els interessos individuals i col·lectius, tot mantenint alhora l’autonomia de cada Consell en les relacions institucionals i tècniques amb altres administracions.

Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional

El Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional fa reunions itinerants i periòdiques per a la millora de la formació professional. Nascut l'any 2011, té per objectiu treballar des de la proximitat del territori amb el coneixement que dóna la relació habitual amb els agents locals. Les ciutats membres al Fòrum concentren més del 50% d’alumnat matriculat a als Cicles Formatiu de Grau Mig i Superior de Catalunya.