PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Maig
2018

Un itinerari compararà diumenge el Sabadell i el rodal dels pintors Ramon Noè i Josep Madaula

Es tracta d’una sessió d'urban sketching conduïda per Madaula i organitzada pel Museu d’Art, que recorrerà espais que han retratat els dos artistes

Un itinerari compararà diumenge el Sabadell i el rodal dels pintors Ramon Noè i Josep Madaula

El diumenge 3 de juny, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc l’itinerari La ciutat de Ramon Noè i Josep Madaula organitzat pel Museu d’Art de Sabadell (MAS) com a activitat paral·lela de l'exposició "Dibuixant Sabadell. Del plein air a l’urban sketching". L’activitat és gratuïta i cal dur llibreta i estris per dibuixar.

L’objectiu és acostar el fenomen de l’urban sketching a tothom, tot convidant a participar en una sessió d’aquests dibuixants que actualment el practiquen a la nostra ciutat. Per tant, tindrà un important component interactiu i de diàleg entre artistes actuals i públic participant, de manera que esdevingui una important experiència creativa. 

L’itinerari, a més, vol reivindicar la figura de dos artistes que han fet de la nostra ciutat un tema important en la seva producció artística: Ramon Noè i Josep Madaula. Contrastar i posar en diàleg la importància d’aquests dos pintors sabadellencs i les seves particulars mirades serveix per convidar de nou els urban sketchers en una activitat en què es combinaran el dibuix, la història de l’art i el diàleg entre els participants, que també podran expressar la seva visió sobre la ciutat.

L'objectiu de l'exposició temporal que es pot visitar ara al MAS és mostrar dos fenòmens amb cent anys de diferència que tenen en comú el fet social de pintar o dibuixar en grup a l'aire lliure, fora de l'estudi de l'artista. Els pintors agrupats a finals del segle XIX al voltant de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell i els urban scketchers són dos col·lectius que han centrat la seva mirada en la ciutat i el seu rodal. La mostra ofereix totes aquestes mirades, un extens retrat de Sabadell, dels seus racons urbans i dels espais propers, i explica les semblances i diferències entre les dues realitats.

Més informació sobre l’exposició