PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Febrer
2016

Un total de 272 equips participen en el Jocs Escolars 15/16, competicions on el joc net també puntua

El comportament dels jugadors i jugadores, equip tècnic i públic afecta la classificació del equip

Un total de 272 equips participen en el Jocs Escolars 15/16, competicions on el joc net també puntua

Un total de 272 equips participen aquest curs als Jocs Escolars, coordinats pel Consell Esportiu de Sabadell, continuant així amb la bona participació ja registrada el curs passat. Enguany, en el marc de la campanya Jugar Net és Guanyar, els jocs porten com a novetat que aquest curs també puntua i afecta la classificació el bon comportament dels jugadors i jugadors, dels tècnics esportius i del públic.

L’esport amb més equips continua sent el futbol sala amb 161 equips, seguit del bàsquet amb 39. Cal destacar al voleibol un esport que continua pujant any rere any i compta ja amb un total de 32 equips. Altres disciplines són el futbol 7, handbol i hoquei.

La inscripció dels esports individuals continua oberta fins a l’arribada de les diferents competicions que falten per donar inici, però tot fa pensar que si es continua a aquest ritme, es mantindran les 12.409 participacions del curs passat al conjunt dels Jocs Escolars i Iniciació Esportiva. L’esport individual amb més participants en aquest moment és la gimnàstica rítmica, amb 655 llicències.

Pel que fa al programa Ciutat i Escola, en aquest moment hi ha 190 peticionsen el conjunt dels 27 esports/activitats convocats. Per tant, ja hi ha 27 peticions més que el curs passat i 9.386 escolars (408 més que el curs passat). Els esports de més èxit són: l’esport adaptat, l’esgrima, l’atletisme aire lliure i sobretot l’Atletisme en Pista Coberta, on tenim 21 escoles que gaudiran d’aquesta instal·lació a l’hivern.

Formació

A més, cal destacar que des del Consell Esportiu es continua vetllant per la formació de tots els col·laboradors de l’esport escolar amb l’objectiu d’una formació mínima reconeguda per l’Escola Catalana de l’Esport.

En els dos darrers cursos 1.050 persones han utilitzat aquest pla de formació. Durant les vacances escolars de Nadal es va fer un nou curs de 50h d’iniciació a voluntari d’esport i joc (CIATE). Aquest curs es tornarà a oferir a l’estiu. També s’ha previst organitzar jornades sensibilitzadores dels valors de l’esport adreçades a monitors, àrbitres i pares, com la que farem el dilluns 29 de febrer a la Pista Coberta en col·laboració amb la fundació Brafa.

Jugar net és guanyar

D’altra banda, i amb l’objectiu de fomentar una educació en valors i seguint les directrius del Consell Català de l’Esport, el Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell continua per segon any consecutiu apostant per la campanya Jugar Net és Guanyar. Amb la campanya es volen potenciar valors associats a l’esport com són l’amistat, el respecte i l’esperit esportiu, potenciant-los sobre tot en els infants i joves que prenen part en les activitats i lligues organitzades pel Consell i fent-los arribar també al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, enguany es preveu que el comportament afecti a la classificació, d’aquesta manera es vol donar un valor afegit al bon comportament dels equips.

En el transcurs de la roda de premsa celebrada avui per presentar les dades de la campanya i de participació en general, el sotsdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha destacat que

iniciatives com aquesta compten amb tot el nostre suport, ja que es treballa la transmissió de valors de l’esport, en el mateix terreny de joc i estan en sintonia amb el que vam establir al Pla Estratègic de l’Esport Escolar. Posem en valor l’esport escolar com una eina per a la transmissió real cap el conjunt de la societat dels valors de l’esport

Per la seva part, la tinenta d’alcalde i regidor d’Esports, Marisol Martínez, ha assenyalat la importància

de l’esport escolar com un agent més del nostre sistema educatiu, tant per la seva vessant de corretja de transmissió de valors socials i hàbits saludables com per ser capaç de fer confluir en un mateix objectiu organismes, entitats i administracions

La campanya es basa en la difusió de valors a través de 15 accions imprescindibles per aconseguir que jugar net signifiqui també guanyar, independentment del resultat. Són 15 premisses plantejades de manera que formen l’acrònim A.L.C.O.N.S.E.L.L.J.O.C.N.E.T., sorgit de la unió de les primeres lletres de cadascuna d’aquestes accions.

(Més informació a l’enllaç: : http://bit.ly/1L02ljQ)

Aposta per l’esport escolar

Amb l’objectiu d’apostar per la promoció de l’esport escolar l’Ajuntament de Sabadell i el Consell Esportiu del Vallès Occidental - Sabadell (CEVO-S) mantenen un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell promou i organitza l’esport municipal en edat escolar a través, entre d’altres, de programes d’iniciació esportiva, jocs esportius escolars, competicions, estades poliesportives d’estiu i cursos de formació d’agents esportius

D’altra banda, l’Ajuntament, entre d’altres qüestions, facilita l’ús de les instal·lacions esportives municipals, inclosos pavellons, els dissabtes al matí per a l’esport escolar. A més, també manté una línia de subvenció municipal per a les activitats de promoció de l’esport escolar en horari no lectiu organitzades per les entitats i associacions esportives escolars.