PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2019

Una exposició a la Pista Coberta descriu l’evolució de l’atletisme a Sabadell per mitjà de material de competició

L’atleta Genzebe Dibaba torna a competir al Míting Internacional de Catalunya

Una exposició a la Pista Coberta descriu l’evolució de l’atletisme a Sabadell per mitjà de material de competició

Sabadell es tornarà a convertir en la capital de l’atletisme aquest dimecres, 6 de febrer, de la mà de la tercera edició del Míting Internacional de Catalunya, que tindrà lloc a la Pista Coberta d’Atletisme. En aquest marc també s’inaugurarà a les 18.15 h, l’exposició permanent Citius, Altuis, Furtius; Més Ràpid, Més Alt, Més Fort: 100 anys de Material Atlètic a Sabadell.

La mostra explica l’evolució de l’atletisme a la cuitat, a través de material de competició de diferents disciplines atlètiques des de principis de segle passat fins a l’actualitat. La col·lecció consta d’un total de  75 elements, entre els quals es poden trobar javelines o peses, entre d’altres. Els objectes, que han estat cedits per Josep Molins de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), van acompanyats d’una silueta dibuixada de la modalitat esportiva per a situar al visitant.

En paraules de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez,

“estem davant d’un material d’alt valor didàctic i històric que sense la donació de Josep Molins potser s’hauria perdut. Ara, aquesta exposició és patrimoni de la ciutat i mostra l’arrelament amb l’atletisme històric i molt fort, gairebé centenari que té Sabadell. L’esperit atlètic de la nostra ciutat es remunta a principis del segle XX i es projecta a un futur olímpic”.

Míting Internacional de Catalunya

El Míting Internacional de Catalunya, que començarà a les 18.30 h, comptarà per tercer any consecutiu amb la presència de Genzebe Dibaba que arriba a la pista coberta de Catalunya per a participar en els 1.500 metres. Dibaba va establir el rècord del món de 2.000 metres a Sabadell l’any 2017.

Hi seran també els millors atletes catalans com  Jaêl Bestué (FCB) que farà els 60 m; Carmen Sánchez (FCB) els 400 m; Zoya Naumov (AAC) els 800 m; Esther Guerrero (New Balance) i Montse Mas (FCB) als 1.500 m; Artur Bossy (FCB) als 3.000 m i Dídac Salas (FCB) en perxa, entre d’altres.

També participaran atletes internacionals i de la resta de l’estat, com l’equatorià Álex Quiñónez ; l’atleta d’Oman Barakat Al Harti, i el de Costa de Marfil, Artur Cissé que faran els 60 metres. Als 1.500 m es podrà veure a David Bustos, Kevin López, Adrian Ben i Alberto Imedio; als 3.000 m a Fernando Carro, Sebas Martos, Jesús Palacio i Yoann Kowal.

En dones, a banda de Genzebe Dibaba, destaquen  l’atleta xilena Isidora Jiménez que farà els 60 m, l’eslovaca Agata Zuplin als 400 m; als 800 m hi haurà la presència de les etíops  Mahelet Mulugeta i Freweyni Haylu.