PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Desembre
2018

Visita guiada a la Torre de l’Aigua i a la Caseta de les Aigües

Tindrà lloc aquest diumenge, amb la col·laboració d’Aigües Sabadell

Visita guiada a la Torre de l’Aigua i a la Caseta de les Aigües

El diumenge 16 de desembre, a les 10 del matí, tindrà lloc una visita guiada a la Torre de l’Aigua i a la Caseta de les Aigües organitzada pel Museu d’Història de Sabadell (MHS) amb la col·laboració d’Aigües Sabadell. Les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al Museu.

La Torre de l'Aigua és visitada anualment per unes 1.300 persones. Ara, amb motiu del seu centenari, s'ha organitzat aquesta visita itinerari per donar a conèixer en quin marc es va construir la torre i com en aquests cent anys ha passat de ser un dipòsit elevat a convertir-se en un punt museístic i símbol de la ciutat.

En aquesta visita itinerari, hi haurà, d’una banda, una explicació històrica i funcional de la Torre de l'Aigua i del projecte d'extracció d'aigua del subsòl del riu Ripoll de principis de segle XX. D’altra banda, des del mirador de la torre, es parlarà de la formació d'aquest territori, com es va generar el característic relleu del Ripoll al seu pas per Sabadell i l'existència i funcionament dels aqüífers que van proveir d'aigua a la ciutat.

La visita finalitzarà a la Caseta de les Aigües, edifici modernista, també conegut com l'elevador de les aigües, que és propietat d’Aigües Sabadell i que encara està en funcionament. Aquesta caseta construïda el 1920 per l'arquitecte Josep Renom, tenia com a funció protegir els mecanismes de l'extracció d'aigua dels aqüífers, alhora que al pis hi havia la residència familiar de l'operari que se'n cuidava.

Al mirador de la Torre també es podran veure els dibuixos de les vistes des de la ciutat, fetes in situ per membres del col·lectiu Dibuixant Sabadell i que van ser instal·lats en aquest espai a finals del passat novembre.

D’altra banda, fins al 5 de gener, es pot visitar l’exposició “Torre de l’Aigua. 100 anys” al Museu d’Història de Sabadell.