PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
02
Febrer
2018

Visita guiada del pintor Ricard Figueras a l’exposició “El desig de l’últim viatge”

Tindrà lloc el diumenge 4, al Museu d’Art de Sabadell

Visita guiada del pintor Ricard Figueras a l’exposició “El desig de l’últim viatge”

Aquest diumenge 4 de febrer, a les 12 del migdia, el pintor Ricard Figueras Bonet oferirà una visita guiada a l’exposició “Ricard Figueras Bonet. El desig de l’últim viatge”, que es presenta al Museu d’Art de Sabadell (MAS). L’artista explicarà els detalls d’aquest darrer treball, en què transmet la seva pròpia visió i les seves inquietuds davant dels conceptes sobre els quals reflexiona.

La mostra s’emmarca en el cicle En vitrina, que el MAS va iniciar l’any 2014, el qual presenta exposicions de petit format i de curta durada. Aquestes mostres tenen l’objectiu de presentar treballs i propostes puntuals dels artistes contemporanis de Sabadell –o vinculats a la ciutat–, que han tingut o tenen una representació important dins de l’activitat artística local.

Per a Ricard Figueras Bonet, el viatge, entès com un recorregut vital inexorable, és un concepte que enllaça la percepció de la vida amb la seva obra. Des del moment que som engendrats iniciem una travessia que ens ha de dur, passant per diferents estadis, al darrer viatge, que és la mort. La mort és un fet envoltat d’un conjunt de manifestacions que són producte de creences i de contextos (socioeconòmics, culturals, espacials, temporals, etc.) i, en funció d’aquests, el nostre comportament es determina. Però complementant aquestes manifestacions, avui hi ha un fet que, en l’àmbit individual, va prenent importància: escollir el lloc on volem ser enterrats.

Amb el desig de l’últim viatge, el pintor es pregunta si en la societat contemporània sabadellenca aquests hàbits han variat o, ben al contrari, si davant de la mundialització ens aferrem a la terra i reafirmem alhora la voluntat de reposar al lloc on hem nascut.

L’exposició es podrà veure al MAS fins al 18 de febrer.

Més informació