PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

cantem africa 2019

 

El proper dijous, 30 de maig, a partir de les 10.30h, uns 150 alumnes de les escoles Joan Maragall, Estel i Vedruna Carme protagonitzaran a la plaça de Sant Roc el concert Cantem Àfrica. Al recital, els infants interpretaran cançons tradicionals africanes, acompanyats per una narració artística que explica el context i la cultura d’aquell continent. Tot plegat en el marc d’un projecte que situa la cultura i la música com a eines per crear entorns de pau i de defensa dels drets dels infants. Inclòs al programa d’activitats Ciutat i Escola, el projecte Cantem Àfrica l’impulsen la Fundació Main i l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, comptant amb el suport de l’Ajuntament.

Amb el projecte, i a través de la música, es treballen amb els alumnes diferents valors de pau i convivència com també de sensibilització i solidaritat, aprofundint en els projectes de cooperació amb infants del carrer de Moçambic i amb infants orfes del Senegal.

Per desenvolupar el Cantem Àfrica, primer s’ha fet una selecció de cançons tradicionals africanes, que reconeguts compositors catalans han harmonitzat per tal de ser cantades per cors infantils. A partir d’aquí, durant el curs i comptant amb el cos docent de les escoles, l’alumnat prepara el repertori i també realitza activitats de sensibilització i coneixement de la cultura africana. Per tal de facilitar aquesta tasca, es proporciona als centres un dossier pedagògic amb un ampli ventall de propostes a desenvolupar segons els criteri de cada mestre/-a o tutor/-a.

Així mateix, en el marc del projecte, s’ha ofert a les escoles de la ciutat la possibilitat de realitzar un Taller de música, dansa i percussió africanes, on a través de les cançons, els instruments típics, les danses, la indumentària o cerimònies, s’ha proporcionat als infants informació vivencial sobre el patrimoni cultural africà, fent-los participar activament. Així mateix, amb el taller s’han treballat algunes de les cançons del repertori Cantem Àfrica perquè els nens i nenes s’hi familiaritzessin i n’integressin el ritme i tarannà.

El concert del proper dijous a la plaça de Sant Roc s’emmarca en la commemoració del Dia Mundial de l’Àfrica.

Divendres 24 de maig de 2019 a les 12:30h
Ubicació: Biblioteca Vapor Badia

Divendres 24 de maig de 2019 a les 15:00h
Ubicació: Edifici Consistorial

Divendres 24 de maig de 2019 a les 21:30h
Ubicació: Escola Sant Nicolau