PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Divendres 14 de febrer de 2020 a les 09:00h
Ubicació: Edifici Consistorial

Maria Teresa Sererols, expresidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell, ha compartit la seva experiència

Sóc Maria Teresa Sererols, tinc 75 anys i sóc veïna de Sabadell, fa 55 anys que visc al barri de Gràcia. Vaig ser presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Sabadell durant uns 9 anys. A capdavant de la coordinadora vaig crear, juntament amb la meva junta, la comissió de voluntariat sènior. A la coordinadora hi ha més de 200 voluntaris sèniors repartits per tota la ciutat en diversos projectes des de conta contes a les escoles a visita de residències, acompanyament de malalts a hospitals... .

Vaig començar a fer voluntariat molt jove, a la parròquia del meu poble. Feia catequesis als nens i nenes per preparar-los per la Primera Comunió.

He col·laborat amb diverses entitats i actualment vaig a explicar contes a la canalleta i també formo part del programa de Gent Gran d’àvies Cuentistes, que consisteix en anar a visitar avis i àvies a les residències i explicar-los contes i després fem tertúlies. Jo sempre els dono el meu punt de vista i a partir d’aquí establim un diàleg, a vegades llegim algun llibre o  fem una lectura i en parlem.

Sempre intento ajudar les persones que tenen problemes. Vull compartir amb vosaltres una de les meves últimes experiències. No és pròpiament una experiència de voluntariat, però per ajudar a la gent, moltes vegades no és necessari que es faci des d’una ONG o una entitat. L’acció voluntària pot començar per un mateix.  Durant uns quants anys, vaig formar part d’una xarxa de bon veïnatge que consistia en detectar els casos de persones vulnerables del barri i treballar-los en una taula amb tècnics  de diferents serveis municipals.

Ara estic ajudant una parella gran, que no tenen família. Tenen més de 80 anys i ella fa 3-4 mesos que és a l’hospital, va tenir un ictus. Jo em vaig trobar l’avi que mentre estava esperant l’autobús, que s’havia perdut. Està totalment despistat i desorientat i el vaig acompanyar i des de les hores els faig una mica de seguiment.

Una vegada a la setmana vaig a l’hospital a visitar-los. A l’hospital no tenen cap telèfon d’urgència per si els passa alguna cosa i jo els vaig donar el meu.

Ara estic parlant amb l’assistent social, perquè aquesta família no pot tornar anar a viure a casa seva, almenys de moment. Estem intentant trobar-los un recurs, perquè ells dos sols no es poden valdre per sí mateixos.

Per mi és molt important estar al costat de les persones que et necessiten, i la satisfacció que tens quan les coses surten bé és immensa. És un goig ajudar a les persones.

 

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 10:30h
Ubicació: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Assistents: Alcaldessa, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica i personal tècnic municipal.

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 11:30h
Ubicació: Edifici Consistorial

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 11:30h
Ubicació: Complex Sant Oleguer

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 11:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 12:00h
Ubicació: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Assistents: Regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica i personal tècnic municipal.

Divendres 14 de febrer de 2020 a les 12:30h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

Normes mínimes de participació comptes de l’Ajuntament a Twitter:

Per a la bona comunicació en totes les xarxes socials de l’Ajuntament de Sabadell, s’estableixen unes normes mínimes de participació, de manera que es pugui dur a terme una conversa respectuosa, tolerant i fructífera amb la ciutadania.

La ciutadania hi pot fer comentaris si compleixen aquests requisits:

  • Són pertinents, és a dir, no s’allunyen del tema tractat.
  • Han de respectar la dignitat de les persones i els drets dels menors i de les minories.
  • Han de respectar les opinions dels altres usuaris. 
  • No contenen dades de caràcter personal.
  • No tenen com a objectiu enganyar, desorientar o estafar la ciutadania.
  • No violen cap llei de drets d’autoria i propietat intel·lectual.
  • No és contingut promocional o brossa (spam).

Els comentaris ofensius o inapropiats no es publicaran i els usuaris podran ser bloquejats

L’Ajuntament de Sabadell només es responsabilitza dels continguts que emet a través dels seus canals.

Els comentaris dels usuaris són lliures, personals i no atribuïbles a l’Ajuntament de Sabadell. En cap cas s’esborraran missatges o comentaris públics que critiquin l’acció de l’Ajuntament de Sabadell, sempre que respectin les condicions d’ús dels espais on es publiquin.