PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Visita al Sàhara per avançar en l’elaboració d’un Pla Estratègic de Cooperació

tindouf

Sabadell forma part d’una delegació de 9 municipis que visita, de l'1 al 4 de maig, els campaments propers a Tindouf (Algèria)

Una delegació de 9 municipis entre els quals hi és Sabadell, es va desplaçar el passat 1 de maig a Tindouf (Algèria), fins avui divendres 4, per avançar en l’elaboració del Pla Estratègic de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) i fe seguiments dels projectes oberts.

La delegació de la CCASPS la integraran representants municipals de Sabadell, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda, Lleida, Viladecans iMolins de Rei  i  també representants del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En nom de Sabadell, viatjarà el regidor de Salut, Ramon Vidal, i una tècnica del servei de Cooperació.

També, gràcies al viatge, es vol contribuir a potenciar  i coordinar les relacions de treball dels municipis amb les daires sahrauís, avançant en la identificació de prioritats, en la planificació estratègica i en la millora dels mecanismes de coordinació pel que fa al seguiment de les accions que es porten a terme, tant entre els municipis socis de la Coordinadora com amb els representants del poble sahrauí.

Agermanament Sabadell-Argub

Precisament, en la línia de revitalitzar la cooperació entre tots dos territoris, el Ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar al febrer de 2017 la reformulació de l’agermanament  signat el 1989 amb la daira de l’Argub, amb la  voluntat de continuar la tasca realitzada però amb un impuls a la Cooperació Directa i implicant els i les habitants de la RASD.

Amb la reformulació es donava una nova empenta a les línies de treball existents –l’àmbit sociosanitari, incorporació de nous eixos com el de la perspectiva de gènere, l’àmbit formatiu i la introducció d’accions adreçades a joves–. L’objectiu és augmentar la incidència i l’impacte al Sàhara, i també estimular la implicació dels i les joves de Sabadell i la visibilització de les persones refugiades.

rasd   rasd1

Imatges: Reunió amb el president de la RASD (03/05/2018)