PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
ARTICLES D'OPINIÓ
23
abril
2018

La casa o la vida

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge

La casa o la vida

Fa 20 anys, l’any 1998, ja estàvem obligades a hipotecar-nos. Els lloguers estaven tan sobredimensionats que eren inabastables per a la majoria de les persones; en canvi, l’oferta irrenunciable era la hipoteca. Les entitats financeres, a través de tot tipus de productes financers, van oferir condicions tan cíniques i perverses que, als ulls de la població, no es podien deixar passar.

Categories: Habitatge

18
abril
2018

La lluita contra les trames de poder i diners. La nova llei de contractació: una eina insuficient

Lluís Perarnau, regidor de Serveis Municipals

La lluita contra les trames de poder i diners. La nova llei de contractació: una eina insuficient

La Llei 9/2017, de contractes del sector públic, va entrar en vigor el passat 9 de març. Aquesta llei incorpora algunes novetats, però continua sent marcadament continuista amb la legislació anterior. Entre les novetats trobem: noves obligacions de transparència, la creació d'un organisme de vigilància i la priorització dels convenis sectorials respecte dels d'empresa, a diferència de la Reforma Laboral del 2012 (encara vigent), per mirar de reduir la precarietat laboral en les empreses subcontractades per l'administració pública.

Categories: Ciutat

13
abril
2018

Estima l’escola del barri: és teva, és propera, és de qualitat

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació

Estima l’escola del barri: és teva, és propera, és de qualitat

Són dies de preinscripció escolar i les famílies amb infants nascuts el 2015 trien escola per al seu fill o filla. És un moment important, i en ocasions una mica angoixant, en què molts pares i mares es pregunten bàsicament dues qüestions: quina és l’escola més adequada per al seu infant i si podran obtenir plaça al centre desitjat. Són dies de neguits, inquietuds i moltes il·lusions amb un únic objectiu i voluntat: encertar què és el millor per als nostres nens i nenes.

Categories: Educació

08
abril
2018

No és la pobresa d’alguns, són els drets energètics de tots i totes

Gabriel Fernàndez i Díaz, regidor d’Acció Sociall

No és la pobresa d’alguns, són els drets energètics de tots i totes

El mes passat els representants del Govern de Sabadell vam rebre amb satisfacció la primera sentència judicial a favor d’un ajuntament per sancionar una empresa subministradora, ENDESA, per un tall de llum a una família vulnerable. La sentència confirma que ENDESA ha de pagar la multa i la condemna en costes per haver comès una falta greu del Codi de Consum de Catalunya, en relació amb l’article 6.4 de la Llei de Mesures Urgents per a afrontar l’Emergència en l’àmbit de l’Habitatge i la Pobresa Energètica, la Llei 24/2015.

Categories: Serveis Socials

29
Març
2018

"Sabadell és". Un nou relat engrescador de ciutat

Marisol Martínez, Tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació

“Tot és molt sòlid a Sabadell, però el que Sabadell té de més sòlid és el canvi”. 
Josep Pla

Fa més d’un any vam anunciar que estàvem treballant en l’elaboració d’una marca de ciutat que sorgiria d’escoltar la ciutadania i que apuntaria un nou relat de ciutat. Volíem assolir un fil conductor que ens permetés mirar-nos al mirall i explicar-nos a través d’aquest relat.

Categories: Ciutat

[12 3 4 5  >>