PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
ARTICLES D'OPINIÓ
23
Juny
2016

“District of Future”: les TIC al servei de la millora energètica de Sabadell

Miquel Soler, regidor d'Innovació i Ciutat

“District of Future”: les TIC al servei de la millora energètica de Sabadell

23 de juny de 2016

L'energia és ara un factor crític per a la gestió urbana, al mateix nivell que els residus, l’urbanisme, l’habitatge o la mobilitat, ja que totes les decisions individuals o col·lectives que prenem en aquests àmbits acaben tenint una repercussió energètica. La ubiqüitat d’internet ha fet que tots els comptadors d’energia estiguin connectats en temps real i es puguin utilitzar, de forma remota, multitud de dades i paràmetres que abans hauria estat molt més costós de recollir i integrar (“el petroli del segle XXI”). No obstant això, la disponibilitat de dades energètiques a escala local és gairebé nul·la. És especialment deficitari l’accés a dades en temps real, com també l’agregació de dades a nivells inframunicipals (districte o barri).

Categories: Tecnologies

06
Maig
2016

Un dret fonamental dels nostres infants i adolescents

Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social

Un dret fonamental dels nostres infants i adolescents

6 de maig de 2016

Recentment el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat una important modificació per al curs vinent 2016/2017 en el model d’atorgament de les conegudes popularment com a “beques menjador” (ajudes de menjador escolar), així com també ha anunciat un increment del pressupost de 10 milions d’euros en aquesta partida.

Categories: Serveis Socials

29
abril
2016

Sabadell, punt zero

Xavier Guerrero, regidor d'Espai Públic

Sabadell, punt zero

29 d'abril de 2016

Un dia Sabadell era una ciutat referent en moltes matèries. S’hi feien mapes culturals i plans de manteniment preventiu de l’espai públic, mentre d’altres ciutats venien tècnics a aprendre de nosaltres. Un altre dia tot això va canviar i ja no es feien mapes culturals. I l’obsolet programa informàtic de gestió d’incidències a l’espai públic acumulava 1.200 actuacions pendents, algunes amb més de 10 anys d’antiguitat, i l’única referència de Sabadell per a les altres ciutats tenia nom d’un metall líquid amb què abans es fabricaven termòmetres. Entremig, uns anys grisos en què la mediocritat política es tapava amb grans inauguracions i pantagruèlics àpats protocol·laris, mentre es silenciava els tècnics, que es preguntaven –i n’emetien informes– amb quins diners es faria el manteniment de parcs, les pistes esportives i les infraestructures excessives, dispendis de nou ric amb butxaca de pobre.

Categories: Espai Públic

01
abril
2016

L'educació a Sabadell: un compromís ineludible

Joan Berlanga, tinent d'alcalde i regidor d'Educació

L'educació a Sabadell: un compromís ineludible

1 d'abril de 2016

Des del retorn de la democràcia als municipis el 1979 fins avui, la situació de l’educació a Sabadell ha millorat de manera notable, tal com posen de manifest el major nombre d’escoles i de població escolaritzada, l’augment de l’oferta educativa postobligatòria o la millor formació dels docents, entre altres aspectes.

Categories: Educació

04
Març
2016

8 de març: mantenim viva la lluita feminista

Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils

8 de març: mantenim viva la lluita feminista

4 de març de 2016

Un any més, s'acosta la data del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquest any, però, quan tombem la pàgina del mes de març del calendari institucional de l'Ajuntament ens hi apareix la Teresa Claramunt; dona, lluitadora i sabadellenca.

La Teresa, que va ser una dirigent anarcosindicalista, escrivia ja l'any 1905 que l'empancipació de les dones no era possible si hi havia explotació. I malauradament, avui, 111 anys després, continua existint l'explotació. Les dones seguim sent doblement explotades; en l'àmbit públic, en el mercat laboral, podem arribar a cobrar un 20% menys que un home per la mateixa feina i, en l'àmbit privat, a les llars, no es reconeix socialment i s'infravalora el treball reproductiu i de cures.

Categories: Gènere, feminismes, LGBTI

<<  1 2 3 4 [56  >>