CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

Inauguració del carrer de Sant Pere, dissabte 30 nov d'11 a 20 h

Programa d'activitats

cartell>> Descarregar pdf

Les obres de transformació del carrer de Sant Pere arriben a la recta final. Des del passat mes de febrer, el carrer de Sant Pere ha estat objecte d’una transformació integral i s’inclou dins de la trama de l’espai central de Sabadell de carrers amb prioritats per a vianants.

La inauguració serà el dissabte 30 de novembre, d’11 a 20 h. El carrer s’omplirà d’activitats amb la col·laboració dels comerços del carrer. D’11 a 13 h, el Teatre Principal farà portes obertes. A més, al llarg de tot el dia hi haurà tallers, titelles, exhibicions de dansa i xous de màgia des de la Rambla fins a la plaça del Gas. A més, diferents comerços trauran productes al carrer.

La pacificació del carrer de Sant Pere mitjançant la conversió en zona de vianants té com a conseqüència millores socials mediambientals i d’innovació. El carrer és amb plataforma compartida amb vehicles exclusivament de veïns. Amb aquesta transformació s’incentiva el comerç i la relació entre les persones. A més, la pacificació del carrer i l’eliminació del trànsit de pas redueix el CO2 de l’àmbit del centre i contribueix a la millora acústica. S’ha previst la col·locació de jardineres amb plantació d’enfiladisses i el canvi de l’enllumenat amb sistemes més eficients energèticament.

L’actuació ha consistit en la nova urbanització del carrer de Sant Pere, des de la plaça del Gas fins a la Rambla. L’obra ha permès urbanitzar tot l’espai en una plataforma única per tal de garantir l’accessibilitat a tothom i eliminar les barreres arquitectòniques. La pavimentació s’ha executat amb paviment de granit, similar al que s’ha fet servir a la resta de pavimentació del centre de Sabadell, amb una superfície d’actuació de 1.390 m2.

El cost de les obres ha estat 395.187,21 euros. Aquest projecte es finança al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant l’Estratègia DUSI Sabadell.