PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Dimecres 1 de maig de 2019 a les 11:00h
Ubicació: zz Complex esportiu de Sant Oleguer

Dimecres 1 de maig de 2019 a les 11:00h
Ubicació: Pl. Catalunya (Barcelona)

Dimecres 1 de maig de 2019 a les 18:00h
Ubicació: Teatre La Faràndula

CARTELL LGTBI 19

La reivindicació de la igualtat entre les persones tot evitant discriminacions i violències i la defensa de la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat són els principals objectius de la commemoració a Sabadell del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia i del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Totes dues jornades, que es celebren el 17 de maig i el 28 de juny respectivament, es commemoraran a la ciutat amb un programa conjunt que, un any més, es presenta sota el lema “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex”. Les activitats s’iniciaran el 8 de maig i s’allargaran més de 7 setmanes.

Entre les accions, i segons l’acordat per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell del 17 d’abril, entre el 17 de maig i el 28 de juny, les banderes irisades i Trans onejaran al balcó de l’Ajuntament.. A partir d’aquesta commemoració i del recull d’activitats presents al programa, es pretén  conscienciar sobre la vulneració i la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI així com també promoure el respecte a la lliure expressió sexual i de gènere en tots els àmbits.

Acte central

L’acte central del programa tindrà lloc divendres, 28 de juny, a les 7  de la tarda. Enguany, es celebrarà a la zona sud de la ciutat, concretament a la plaça de la Creu de Barberà, que acollirà la Fira “Ventilem els armaris” per la diversitat sexual i de gènere i també la lectura del manifest de la commemoració.

Pel que fa al conjunt de les activitats previstes, seran variades. Així, el 8 de maig tindrà lloc la formació “Els armaris... per als abrics” que, en aquesta ocasió, s’adreçarà a estudiants del Vapor Llonch i del Centre Obert de Merinals-Casa dels Pins. El mateix 8 de maig, al Casal Pere Quart es presentarà la cinquena edició de les Colònies d’Estiu “Oasis” per a adolescents LGTBI.

Una altra de les propostes arribarà el 17 de maig a La Capella, amb la sessió “Contes per a totes!”, adreçada a públic adult. El 31 de maig, l’obra “Kassandra” de Sergi Blanco es representarà a l’Estruch.

Diversitat sexual i diversitat religiosa

La manera en què la diversitat sexual o de gènere es viu en les diferents confessions serà un dels fils conductors d’aquesta edició del programa. El 21 de maig, Diana Al-Rahmoun Font i Krysztof Charamsa impartiran la conferència “Reflexionem sobre la diversitat religiosa i de gènere” a la Casa Duran. Dins el mateix àmbit, el 12 de juny el Casal Pere Quart acollirà la Taula rodona “Diversitat sexual i de gènere en religions que són diferents”.

Tallers i cinema

Altres activitats seran els dos tallers gratuïts inclosos al programa commemoratiu. El primer, “Diversitats de gènere en la família, una oportunitat de creixement”, es portarà a terme en 3 sessions l’11 i 25 de maig i el 15 de juny al matí. Les inscripcions (places limitades) són obertes fins al 8 de maig. El segon, “Drag Queer”, adreçat a majors de 18 anys, es portarà a terme l’1 de juny i les inscripcions es poden tramitar fins al 29 de maig.

La commemoració inclou també un cicle de cinema-documental, dins el qual es projectarà Pride el 19 de juny al Complex de la Gent Gran del Parc Central i “Una mujer fantástica”, el 27 del mateix mes a La Capella.

Organitzen el programa “Ventilem els armaris!” les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i l’Ajuntament de Sabadell a través del Servei d’Informació, Atenció i Acompanyament LGTBI, comptant amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de L’Estruch i La Capella.

Programa 2019

Acte Central 2019

Dijous 2 de maig de 2019 a les 08:45h
Ubicació: Edifici Consistorial - Despatx de l'Alcaldessa

Assistents: Cap de Gabinet i assessor de Presidència

Dijous 2 de maig de 2019 a les 09:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dijous 2 de maig de 2019 a les 09:30h
Ubicació: Centre Cívic Can Puiggener

Assistents: Coordinadora del Districte 2 i 3

Dijous 2 de maig de 2019 de 10:00h a les11:30h
Ubicació: Biblioteca Nord