PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS

VIII Edició del Memorial Àlex Seglers

Bases i Convocatòria 2019

 

seglers 2019

>>Data final de presentació:

03/06/2019

>> Descarregar convocatòria per a l'atorgament de guardons del Memorial Àlex Seglers

>> Bases reguladores

 

 

 


Reunió del jurat del memorial


seglers 19 1aa4a650c1b5714e02c83f55c5784d34

El jurat del Memorial Àlex Seglers s’ha reunit aquest matí per valorar les 7 candidatures presentades a aquesta vuitena edició. Del total, 5 són candidatures d’entitats i 2 a títol personal. Els guardons es lliuraran després de l’estiu, a finals de setembre.

El Memorial Àlex Seglers té una periodicitat anual i té per objecte atorgar un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats o institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i en la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani.

El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Jurat

La tinenta d’alcaldessa Marta Morell presideix el jurat del Memorial, que en aquesta edició està format per:

 • Txema Seglers, representant de la família i germà de l’Àlex qui ha excusat l’assistència i ens ha fet arribar el seu vot delegat
 • Daniel Gatius, director de Banca d'Institucions, representant de l’Obra Social “la Caixa”.
 • Joan Gomez en representació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
 • Vicenta Font, en representació de la Diputació de Barcelona.
 • Rafael Yzaguirre, representant de l’Associació Catalana de Municipis.
 • Josep Manel Abad, representant a la Federació de Municipis de Catalunya.
 • Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya.
 • Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del C0nsell Islàmic de Catalunya que ha delegat el seu vot al Sr. Joan Hernández
 • Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de les Religions.
 • Jose Luís Galera, monjo del Monestir Budista del Garraf.

Pel que fa a la valoració de les propostes, es valoraran les trajectòries, actuacions i obres presentades atenent a criteris com la plasmació del valors fonamen­tals de la convivència, l’especial atenció de les accions adreçades joves, dones i a la di­versitat, l’impacte social i incidència trans­formadora en el món local, l’oportunitat de les aportacions i la innovació i el seu valor testimonial.

Guardons

Tot recuperant el passat i la tradi­ció popular ceramista de la ciutat, el Memorial Àlex Seglers, fomenta el treball conjunt de cinc artistes plàstics: Maria Bosch, Joaquim Montserrat, Josep Ma­daula, Assumpció Oristrell i Ramon Puig “Werens”. En aquest sentit, amb tendències contemporànies i inspirades en els valors del memorial, s’han creat unes peces ceràmiques amb diver­ses tècniques que han donat com a resultat els Plats d’Art que es lliuren anualment.  En aquesta ocasió, els guardons per a la vuitena edició del Memorial consistiran en obres d’art originals creades per la ceramista Maria Bosch i en Ramon Puig “Werens”.

Les creacions han estat pos­sibles gràcies a la dedicació des­interessada dels i les artistes, en coordinació amb el Museu d’Art de Sabadell i la col·laboració de la Fundació Obra Social “la Caixa”.

Àlex Seglers

Àlex Seglers (1970 Manresa – 2010 Sabadell) va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en el fet religiós, és considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent.

Jornada de portes obertes als centres de culte 2019

Aquesta setmana s’inicia una nova edició, la desena, de la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat. El programa presenta diferents activitats que des d’ara i fins al novembre promouran el coneixement de la diversitat religiosa i la llibertat de consciència, combatent la desconfiança, afavorint la convivència i posant en comú els valors en els quals es fonamenten aquestes creences, així com la seva tasca social. Entre les propostes, l’activitat central tindrà lloc aquest dissabte, 27 d’abril amb una visita guiada i portes obertes a diversos cultes i conviccions presents a Sabadell. Les inscripcions per prendre part al recorregut estan obertes.

Així mateix, i a banda de les activitats concretes, el programa vol destacar especialment enguany dues efemèrides, coincidint amb la seva desena edició i com a reflexió davant els totalitarismes: el centenari de la signatura del Tractat de Versalles que va posar punt final a la Primera Guerra Mundial i el centenari del naixement de Primo Lévi, escriptor supervivent d’Auswitch.

Programa

La visita guiada de dissabte, 27, tindrà lloc a la tarda. Amb punt de trobada a la plaça de la Sardana, l’itinerari inclourà l’Església Filadèlfia La Perla (culte evangèlic), la Parròquia catòlica del Sagrat Cor, la Comunitat musulmana Ar-rissalah i el Templo de la Diosa, de culte pagà. Les inscripcions, obertes fins al proper dijous dia 25, es poden fer adreçant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al tel. 93 745 19 53.

Abans del recorregut de dissabte però, les activitats del programa s’iniciaran aquest dijous, 25, amb la Trobada del Moviment Ecumènic de Catalunya a Sabadell (amb assistència prèvia invitació). També formaran part de les propostes una Xerrada sobre ritus funeraris i enterraments i una visita guiada al Cementiri el proper 4 de maig i un Iftar popular, que la comunitat musulmana organitzarà dissabte, 1 de juny a la Plaza de Picasso. L’Iftar és el moment en què, coincidint amb la posta de sol, es trenca el dejuni durant el Ramadà.

Completaran les activitats una nova edició del Mescla’t a l’octubre i, al novembre, la participació de Sabadell a la 16a mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.

Organitzen la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte la Taula de Creences i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració d’una vintena d’entitats, col·lectius i comunitats religioses de la ciutat. Hi donen suport la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Red de Ciudades Interculturals (RECI).

Programa de les Jornades de portes obertes als centres de culte 2019

Cartell de les jornades