PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
Comerç

Eixos comercials

La morfologia urbana de Sabadell i el desenvolupament econòmic, social i comercial de la ciutat, han fet que apareguin uns eixos comercials des de l'avinguda de Matadepera (nord) fins a l'avinguda de Barberà i carretera de Barcelona (sud), passant per l'Eix Macià i el centre de la ciutat, que suposa més de 6 km de longitud d'oferta comercial.

Aquests eixos esdevenen centres comercials a cel obert amb la complementarietat dels comerços dels carrers adjacents.

La major part d'aquestes zones comercials s'organitzen en associacions de comerciants que mitjançant plans de dinamització comercial comparteixen objectius, espai i problemàtiques comunes. Les diferents associacions de comerciants actuen com a motor dinamitzador del respectiu eix comercial.

Aquests eixos tenen vocacions comercials diferents, així el Centre i l'Eix Macià es caracteritzen per una forta atracció dins i fora de la ciutat de Sabadell; mentre que la resta d'eixos comercials es caracteritzen més per una forta atracció de barri.

Centres comercials

A part de la important oferta comercial amb més de 2.500 comerços, 5 mercats municipals i 7 mercats ambulants setmanals; l'oferta comercial de Sabadell es complementa amb l'existència d'establiments de gran superfície, alguns dels quals actuen de locomotores comercials i d'importants pols d'atracció dins i fora de la ciutat.

Sabadell compta actualment a l'Eix Macià amb El Corte Inglés i el Paddock (galeries comercials).

I a la zona de Sant Pau de Riu-sec, especialitzada en equipament per a la llar, amb els establiments IKEA, Leroy Merlin, Conforama, Dormity, Galerias del Tresillo i Globix Il·luminació; així com Mercadona, Drim, Enrique Tomás, entre d'altres.

També et pot interessar...