PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Plaça del Pi-pi

Localització i contacte

  • Adreça: pl. del Pi-pi,
  • EL CENTRE
  • 08201, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Dr. Robert : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Les Valls : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,
    • Manresa : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Mercat Central : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,F1,F2,F3,F4,
    • Sant Joan : L4,L5,L12,L44,L55,F4,F5,

Més informació

Nota de premsa 06/11/09

- La plaça del Pi-pi guanya en disseny i accessibilitat amb la reforma finançada pel Fons Estatal d'Inversió Local

La renovada plaça del Pi-pi, ubicada a la confluència entre els carrers de les Valls, Calderón i Gràcia, ha guanyat en disseny i accessibilitat amb la reforma finançada pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). L'obra va començar a finals d'abril i avui es dóna oficialment per acabada. L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha visitat avui aquest espai remodelat i ha comentat que "la plaça és ara una nova porta d'entrada a la zona de vianants del centre, un espai rehabilitat i molt millorat". I ha afegit que, "amb la reforma, hem volgut donar-li singularitat, tot mantenint alguns elements emblemàtics i s'hi han col·locat bancs que facilitin el seu ús com a zona d'estada".

La reforma de la plaça ha anat a càrrec de Jordi Reformes i Construccions i ha tingut una inversió de 382.560 euros. Amb aquesta obra, s'ha ampliat l'espai per al pas dels vianants i es dóna protagonisme als dos pins que presideixen la plaça amb una nova il·luminació i amb una base de fusta.

La font lineal fa frontera amb el carrer de Calderón i ha guanyat una il·luminació contínua de la superfície de l'aigua. Amb la reforma s'ha fet una redistribució dels usos i s'ha aconseguit un espai més amable per al veïnat, tot creant-hi una zona d'estada. En aquest mig any de reforma, l'obra ha donat feina a 18 persones, 12 de les quals eren de l'empresa i 6 de nova contractació.

El FEIL també ha beneficiat molts carrers de l'entorn de la plaça del Pi-pi. En total, s'han ampliat i arranjat les voreres i s'ha reforçat el ferm de 14 carrers del Centre. Des del mes d'abril i fins avui, s'han arranjat els carrers d'Àngel Guimerà, Llobet, Montserrat, Sant Pau, Espirall, Lacy, Concepció, Jardí, Riego, Sant Oleguer, Narcisa Freixa, Escola Pia, les Planes i del Sol. Precisament, l'asfaltat del darrer tram d'aquesta via, entre Alemanya i Latorre, s'

Enllaços relacionats