PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Ferrocarril del Parc de Catalunya

Localització i contacte

  • Adreça: av. d' Andreu Nin,
  • LA CONCÒRDIA
  • 08206, Sabadell
  • Telèfon: 647 54 72 62 - 93 717 28 80(Estació)
  • Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Web: Web Ferrocarril Parc Catalunya

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Horari

dg. i fest: 11-13.45 h

Més informació

Horaris Ferrocarril del Parc Catalunya:



- Tancat: Cap d'any, Reis, Setmana Santa, diumenge i dilluns de Pasqua, mes d'agost, Nadal i Sant Esteve. Per la Festa Major horari especial.



La zona oest del Parc de Catalunya, al voltant de la Masia de Can Rull, ha incorporat, durant el procés d'urbanització  i enjardinament, un circuit ferroviari com a element d'atracció per al públic i com a equipament per als serveis del Parc.



És un circuit d'uns tres quilòmetres de llargada, longitud que el converteix, en aquests moments, en el més gran d'Europa. Té dues amplades de via: una de 7 polzades i 1/4, i una altra de 10 polzades, que permet el trànsit de material rodant d'una certa envergadura. Això vol dir que maquinistes i passatgers van dins del tren i ben asseguts.



A més de les cotxeres i del taller de reparació, el circuit disposa d'una estació i de dos baixadors, a més de carbonera i estacions de càrrega d'aigua per a la locomotora de vapor. El Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell, aporta de manera desinteresada els seus coneixements tècnics i humans, garantint una correcta utilització de les intal·lacions i material.



El tren del Parc de Catalunya no és una joguina ni un tren de fira: es tracta d'un tren real, a escala reduïda i tripulat, amb tots els elements que formen part d'un tren real i per tant, amb la mateixa problemàtica que una línia de ferrocarril normal.



Una de les màquines està dedicada a Dionís Torruella, antic responsable del Parc de Catalunya.



Al juny del 2006 es va estrenar una nova locomotora. A difer&egr