PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ELS DISTRICTES DE SABADELL

20
Maig
2019

L’Ajuntament aprova la contractació per millorar l'espai públic i la connexió d’una part de la Serra d’en Camaró

S’hi construiran unes escales, que facilitaran la connexió directa amb la carretera de Terrassa

L’Ajuntament ha aprovat l’expedient de contractació per fer les obres d’una escala al carrer de Góngora, que facilitarà la millora de l'espai públic i la connexió directa d’una part de la Serra d’en Camaró amb la carretera de Terrassa. L’actuació disposa d’un pressupost de 118.027,49. euros i un termini d’execució de 4 mesos.

Actualment el solar que comunica el carrer amb la carretera de Terrassa és un abocador d’escombraries diverses. A més, hi ha elements preexistents i obsolets, tant pel que fa a construccions –un antic pou de sanejament, un rètol publicitari, les tanques d’obra, conductes de sanejament–, com a elements d’arbrat. És una zona degradada de què els veïns de la Serra d’en Camaró han reclamat la dignificació. Aquesta actuació dona resposta a aquesta necessitat.

La solució constructiva que es farà consisteix a aixecar una sèrie de murs de gabions de pedra i malla galvanitzada sobre una solera de formigó, en comptes de fonaments i murs de formigó armat, amb l’objectiu de reduir costos i, alhora, de dotar el conjunt d’un aspecte més lligat a un mur de jardí i no pas a un mur de ciment.

Els murs de pedra basàltica conformaran uns volums de diferents altures entre els quals discorreran, com si fossin una catifa, els graons de les escales i els replans. Tant els gabions com el paviment seran de color negre. En canvi, les baranes metàl·liques de protecció seran pintades de diferents tons de verd, com a contrapunt cromàtic, per tal de remarcar el recorregut de vianants.

Ja a la vorera de la carretera de Terrassa, el projecte aprofita l’avinentesa per construir-hi un pou de la xarxa de sanejament al costat del que ja hi ha, el qual quedarà eliminat ja que no treballa adientment.

D’aquesta manera es facilita l’accessibilitat i la mobilitat dels veïns de tot aquest sector del barri. El solar on s’ubicaran les escales està situat a l’extrem del carrer, tocant a la carretera de Terrassa. La superfície total d’actuació és de 106 m2.