PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

11
Desembre
2018

La Pista Coberta d’Atletisme s’ha convertit en un referent esportiu, econòmic i de posicionament per a Sabadell i el món de l’atletisme

El Campionat de Catalunya Absolut, el Míting Internacional de Catalunya o el Campionat d’Espanya Sub16, entre les cites més destacades del proper any

La Pista Coberta d’Atletisme s’ha convertit en un referent esportiu, econòmic i de posicionament per a Sabadell i el món de l’atletisme
La tinenta d'alcalde i regidora d'Esports, Marisol Martínez, i el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya agafa embranzida per ser un referent a l’Estat i, fins i tot, a escala internacional, atès el seu potencial esportiu, econòmic i de promoció de ciutat. Aquesta és una de les línies de treball prioritàries que està impulsant l’Ajuntament amb un equipament que acull prop de mig centenar d’esdeveniments atlètics i que és un element clau en la generació de riquesa de la ciutat.

La Pista Coberta és un espai esportiu de primer nivell que ha d’acollir activitat durant de tot l’any. Per aquesta raó, es treballa per omplir de contingut la instal·lació. Conseqüentment, moltes de les persones que utilitzen l’equipament també pernocten a Sabadell, dinen o fan les seves compres. Aquest fet fa que la pista sigui, també, una oportunitat econòmica i un retorn per a la ciutat.

En aquest context també se n’ha renovat el web www.sabadellpistacoberta.cat, per fer-lo més moderna. Com a element important de comunicació, actualment ja se’n pot demanar l’ús per correu electrònic i s’està treballant perquè es puguin fer reserves per internet.

Tal com explica la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Esports, Marisol Martínez, “aquesta pista és una de les grans inversions que es van fer a la nostra ciutat i hem de saber aprofitar-la. Fins ara hem patit per la manca de finançament i també per la manca de contingut, però això està canviant. Estem posant fil a l’agulla perquè sigui un espai esportiu de referència, un espai polivalent per a l’ús social i un element de projecció de la nostra ciutat. Estic convençuda que les cites esportives del proper any tindran repercussió com a pol d’atracció turística i generaran activitat econòmica a Sabadell”.

Nova temporada

L’equipament municipal, situat a l’anella esportiva de Sant Oleguer, acollirà el Campionat d’Espanya Sub16 d’Atletisme en Pista Coberta, que se celebrarà els propers 16 i 17 de març. El Campionat d’Espanya Absolut serà, sens dubte, una de les cites més significatives de la temporada 2018-2019 a la Pista Coberta. El calendari de l’equipament, però, torna a estar ple de compromisos i també destaca el Campionat de Catalunya Absolut el proper mes de gener i el Míting Internacional de Catalunya al febrer.

Així, Sabadell i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) han renovat el compromís perquè la Pista Coberta continuï acollint de forma permanent les competicions de proves de control en categoria cadet, juvenil-júnior i absoluta i dels Campionats de Catalunya en aquesta disciplina. Avui han presentat l’acord i el calendari de l’equipament la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, i el president de la FCA, Joan Villuendas.

Joan Villuendas ha fet referència al bon funcionament de la col·laboració entre l'Ajuntament i la Federació i s’ha mostrat molt satisfet per la renovació de l’acord. El president de la FCA ha destacat que “amb la signatura d’aquesta nova addenda per a l’ús de la Pista es renova el compromís amb Sabadell i presentem un calendari ple de cites atlètiques. Es tracta d’un calendari que permetrà que Sabadell atregui moltes persones que la visitaran, que gaudiran de l’esport i també de la ciutat”.

Tot i que la Pista Coberta d’Atletisme té activitat durant tot l’any (entrenaments, trobades, activitats diverses), el calendari de competició de la instal·lació sabadellenca iniciarà oficialment la temporada 2018-2019 el proper dissabte, 15 de desembre, amb una primera jornada de control en categoria sub16, sub18 i sub20. Durant els propers mesos, l’equipament acollirà, de fet, diferents sessions tant de control, com classificatòries o fases finals dels Campionats de Catalunya en les diferents categories (infantil, cadet, juvenil, junior, absolut, promeses, veterans, clubs, etc.).

Es preveu que la Pista Coberta continuï acollint entrenaments d’atletes de la ciutat, però també d’altres esportistes de clubs catalans. De la mateixa manera, continuarà sent seu d’altres competicions relacionades amb altres disciplines esportives, campus i concentracions esportives, activitats de formació i altres trobades. També continuarà endavant amb la seva funció com a espai d’activitats relacionades amb l’esport escolar, tant dels Jocs Esportius Escolars com de propostes relacionades amb el programa Ciutat i Escola. La Pista Coberta d’Atletisme seguirà, doncs, com a equipament de referència, no només pel que fa a l’esport d’elit o alta competició, sinó amb la seva tasca en favor de l’esport base i amateur.

L’equipament

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya es va inaugurar al setembre de 2010, compta amb 12.700 metres quadrats de superfície construïda i té una capacitat per a 2.500 persones. És l’única pista coberta de Catalunya i compleix amb la normativa internacional d’atletisme. En el finançament de la seva construcció van participar diferents organismes públics: el Consejo Superior de Deportes, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell.