PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
SABADELL INNOVACIO
17
Març
2014

El regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent analitza com aconseguir finançament per projectes futurs en el marc d’una visita a la Comissió Europea

Amb l’objectiu de valorar les oportunitats de finançament de la UE pel nou període 2014-2020, una delegació de l’Ajuntament de Sabadell, encapçalada pel regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent

Amb l’objectiu de valorar les oportunitats de finançament de la UE pel nou període 2014-2020, dels programes d’innovació Horizon 2020 i dels fons europeus de desenvolupament regional (FEDER), una delegació de l’Ajuntament de Sabadell, encapçalada pel regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent, Cristian Sánchez, s’ha reunit a Brussel·les el 13 i 14 de març amb representants de la Comissió Europea. Les trobades han servit per posar sobre la taula diversos projectes en eficiència energètica d’equipaments, enllumenat públic o mobilitat, inclosos en el programa Sabadell Ciutat Intel·ligent.

En paraules de Cristian Sánchez,

la visita ha estat molt positiva perquè ens ha permès conèixer de primera mà les línies de finançament i els objectius que la Unió Europea ha marcat com a condició per subvencionar projectes.

Així mateix, el regidor ha destacat que:

la Comissió Europea busca propostes de millora de la gestió urbana on prevalgui la innovació, com a condició per obtenir finançament- Durant la visita ens han donat resposta als temes que hem plantejat i hem fet conèixer els projectes de ciutat intel·ligent de l’Ajuntament de Sabadell, amb molt bona acollida.

Es dóna el cas que Sabadell ja s’ha finançat anteriorment a través de subvencions europees, en projectes com ara la recollida pneumàtica de residus, el “Complex Challenge Innovative Cities”, o més recentment, el projecte “District of Future”.

Per aquesta raó, representants de l’Ajuntament de Sabadell, encapçalats pel regidor delegat del programa “Sabadell Ciutat Intel·ligent”, han mantingut reunions amb representants de la Comissió Europea de les direccions vinculades a temes de TIC (Mercè Griera, scientific officer, i Juan Arregui McGullion, policy officer DG Connect); política regional (Wladislaw Piskorz, cap d’unitat, i Gaspar Ros, responsable de Catalunya, DG Regio); medi ambient (Marianne Wenning, directora, i Robert Schröder, policy officer, DG Env); energia (Marie Donnelly, directora, DG Energy) i mobilitat (Mark Major, scientific officer, DG Move), així com de l’Oficina Espanyola de Ciència i Tecnologia i de la delegació de la Diputació de Barcelona, que ha donat suport a l’Ajuntament en l’organització de les diverses trobades.

Entre els  temes tractats destaquen:

-          Impuls de l’Open data/big data - Integració i interoperabilitat entre diversos serveis municipals (open services) - Gestió de serveis municipals per indicadors - Ciutats i comunitats intel·ligents

-          Els Fons Estructurals a Catalunya i les oportunitats d’aquests per recolzar projectes d’eficiència energètica en equipaments a Catalunya.

-          Oportunitats del programa “Horizon 2020” en l’àmbit del transport i el medi ambient. Informació pràctica en relació a la preparació de propostes i construcció de partenariats.

 -          El cicle de l’aigua

 -          Impuls del vehicle elèctric i millora de la gestió de la mobilitat a través de sistemes intel·ligents de transport

 -          Eficiència energètica en ciutats i comunitats intel·ligents