22Novembre

Tret de sortida de la campanya de Nadal, aquest divendres

La Fira Santa Llúcia s’instal·la per segon any consecutiu a la plaça de Sant Roc

El proper divendres, 24 de novembre, a la tarda, tindrà lloc l’acte d’encesa de llums de Nadal. Abans, però, a les 6 de la tarda, es farà la inauguració oficial de la Fira de Santa Llúcia, que comptarà amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i la regidora de Comerç, Marisol Martínez, acompanyats per altres membres del consistori i representants dels paradistes.

L’acte d’encesa de llums, que comptarà també amb representants de les associacions de comerciants de la ciutat i representants de les empreses patrocinadores dels arbres de Nadal, es farà al passeig de la Plaça Major, a partir de les 7 de la tarda.

Enguany l’enllumenat estarà format per més de 537 arcs de llums ubicats a 64 carrers i places de la ciutat, que s’encendran cada dia, amb tecnologia LED de baix consum, a partir de les 6 de la tarda.

Una de les novetats d’aquest Nadal és que s’il·luminarà el carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès i l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb la voluntat de donar cobertura al recorregut de la Cavalcada de Reis.

A més, s’il·luminaran 5 arbres de Nadal a l’espai públic finançats per empreses via conveni de patrocini: Via Sabadell, Ca n’Oriac Comerç - Mercadona, Moventia, Imesco i TUS. Els arbres tindran una alçària de 8 metres i estaran ubicats a la plaça de Catalunya, la plaça de Còrdova, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer dels Galliners i la plaça del Farell. Cal sumar-hi els tres arbres que es decoraran i s’il·luminaran gràcies al treball conjunt de diverses entitats de la ciutat, al parc del Nord, a la plaça de Benjamín Garcia i a la de Cristóbal Ramos. També s’il·luminaran altres equipaments com la Torre de l’Aigua.

Al passeig de la Plaça Major s’hi instal·laran tres fanals cúbics de 2, 3 i 2,5 metres que, amb el disseny del fanal de l’ESDi, reforçaran el relat el conte de la Nit de Reis i de com la ciutat s’il·lumina per brillar dins i fora. Aquesta decoració especial al Passeig, es complementarà amb la de l’edifici de l’Ajuntament, que donarà també calidesa i qualitat a l’espai públic del centre de la ciutat.

Cal afegir que enguany se suma, a més, la il·luminació de la plaça del Gas gràcies a la col·laboració del Museu del Gas.

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia romandrà al Passeig fins al 23 de desembre, de 10 a 2 i de 5 a 9. Enguany, hi ha prop d’una vintena de casetes on es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

Així mateix, i en el marc de la Campanya de Nadal l’Agrupació de Paradistes de la Fira de Santa Llúcia, organitzarà diverses activitats, entre les quals destaca el concurs infantil Troba el Pastor penjat, del 25 de novembre al 22 de desembre o el taller infantil de globoflèxia el 10 de desembre d’11 a 13 h. A més, col·laboraran amb l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell en el muntatge del Pessebre i en els Tió gegants dels dies 17 i 23 de desembre.

Cal destacar també que els paradistes de la Fira de Santa Llúcia col·laboren en la il·luminació de la Figuera del pati de la Casa Duran, on s’ubicarà el pessebre de la ciutat, així com en la il·luminació dels arbres del Racó del Campanar i la plaça de Sant Roc.

La Fira de Santa Llúcia, que ja compta amb 75 anys d’història, s’instal·la per segon any consecutiu a la plaça de Sant Roc, un dels punts centrals del programa d’activitats de Nadal, Sabadell Il·lumina.